træpiller

Skift dit oliefyr ud med en brændeovn for klimaets skyld

n14

De seneste år har der været meget diskussion om hvilken energiform der er bedst, når det kommer til opvarmning af huset. Det er også et spørgsmål der ikke er et simpelt svar på. Men det giver alligevel sig selv, at en brændeovn er langt bedre end et oliefyr.

Man henter ikke ny CO2 op fra undergrunden

Problemet med et oliefyr og forbrænding af benzin og olie generel er enkelt. Der ligger en masse carbon i undergrunden i form af store oliereserver. Dernede påvirker de ikke klimaet, men når vi forbrænder olien, udskiller vi det ud i atmosfæren som CO2. Og der påvirker det til gengæld klimaet.

Fordelen ved at varme op med en brændeovn, er at man ikke henter ny carbon op fra undergrunden til forbrændingen. Man bruger blot den carbon, som allerede er i kredsløbs over jorden i forvejen. På den måde udskiller man CO2, men man er ikke med til at tilføre nyt carbon til carbon-kredsløbet.

Det er af samme grund, at biobenzin er mere miljøvenligt end almindelig benzin. Og af denne grund giver det mening, at skifte sit oliefyr ud med en brændeovn, hvis man vil være med til at rede klimaet.

hygge og varme

Det er nemt at skifte til en brændeovn

Det er ganske simpelt at skifte til en brændeovn. Og hvor et oliefyr kan være svært at forstå hvordan fundgerer, er en brændeovn mere lige til. Her ser du nemlig alt hvad der sker, og du fylder selv på med brænde eller træbriketter. I dag vælger de fleste at bruge træbriketter. Du kan få det i alle byer, fx træbriketter Roskilde. Og det er nemt at fyre med.

At have en brændeovn er også mere hyggeligt. Det minder lidt mere om en pejs. Hvor oliefyret plejer at stå i kælderen og er godt gemt væk, vil man ofte stille brændeovnen i stuen. Så kan hunden ligge sig foran, når det er vinter og den trænger til at blive varmet op. Eller man kan selv sætte sig i en stol ved siden af, og få varmet fødderne mens man læser en god bog.

Det er hyggeligt at have en brændeovn. Det ved alle der har været i et hjem med en brændeovn, og når det også er mere miljøvenligt, er det jo nemt at tage beslutningen om, at få skiftet det gamle oliefyr ud.

 

Sponsor: Nysport.dk – Alt om sport!