kærlighed

Sådan kan du gøre verden til et bedre og renere sted

n14

Går du rundt med en lille superhelt inde i maven? Eller vil du blot gerne gøre lidt mere for at være et anstændigt menneske, der er med til at gøre verden til et bedre sted?
Ligegyldigt hvad din begrundelse er, så kan du her få nogle gode tips til, hvordan du kan gøre verden til bedre, grønne og renere sted. Du får derved både tips til dit eget liv, dine personlige relationer og miljøet helt generelt.

Tag din del af ansvaret, når det gælder miljøet

Lad os starte med vores alles klode. Det er utroligt omtalt lige for tiden, at vi skal passe på miljøet. Dette er der mange forskellige metoder til. Der er dog stadig mange, der er en smule forvirrede over, hvordan man rent faktisk gør dette i praksis. Herudover er der også mange, der forholder sig skeptisk. For hvor stor en forskel gør det egentligt, at du som helt almindelig dansker tager et bad, der er to minutter kortere?
Din skepsis er forståelig. Men sandheden er bare, at hvis vi alle løfter en del af læsset, så vil effekten være ganske stor. Her er nogle af de ting, som du selv kan gøre:

  • Genbrug dine ting. Dette gælder både tøj, plastikposer og meget andet.
  • Skru ned for dit forbrug. Dette gælder alt fra brændstofforbrug til penge, du bruger i storcenteret.
  • Sorter dit affald.
  • Opsaml skrald i naturen.
  • Flyv mindre.

Hvis du blot implementerer nogle af disse ting i dit liv, så er du med til at løfte din del af læsset.

 

Husk på de bløde værdier

Det handler dog ikke kun om at gøre verden til et grønnere og mere bæredygtigt sted. Det handler også om, hvordan vi er over for hinanden.
Mennesket har bevæget sig i en retning af egoisme. Flere og flere tænker mere på sig selv og mindre på andre – og det er en skam.
Husk på de bløde værdier, og tænk på, hvordan en lille god gerning kan gøre en kæmpe forskel. Dette gælder både, hvis du smiler til en fremmed på gaden, eller hvis du donerer et lille beløb til et velgørende formål.

Sæt tid af til det, der er vigtigt

Vores sidste råd handler om, hvordan du kan gøre dig selv og menneskerne omkring dig gladere. Det kan du nemlig gøre ved at sætte tid af til dem. Hvordan har du for eksempel sidst givet en gave til dine bedsteforældre? Eller blot besøgt dem uden en særlig grund?
Det samme gælder for andre personer i familien. Vi har nogle gange svært ved at huske at sætte pris på hinanden. Men hvis man får at vide, at man er værdsat af en person, som man har en nær relation til, så føles det bare super dejligt.