klima

Sådan bliver du mere bæredygtig i hverdagen

n14

Hører du også mere og mere om plastik og forurening, og at vi ikke behandler vores klode særlig godt? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du nemlig få gode råd til, hvordan du bliver mere bæredygtig i hverdagen.

Det handler om at starte i dag og at tage små skridt. Ingen er perfekte, og ingen kan være 100% bæredygtige fra dag 1, men at du ændrer små ting i dit liv, vil helt sikkert gøre en kæmpe forskel. Der er især stor fokus på plastik, fordi vores verdenshave flyder med det, og derfor kan du være særlig opmærksom på ikke at forbruge særlig meget plastik. Det kan du være opmærksom på, når du er ude og handle.

Du kan simpelthen gå udenom alt, der har plastik omkring sig, hvilket er svært.

Du kan begynde at købe mere økologisk og mere lokalt. Især når det kommer til frugt og grønt, som ofte er pakket ind i plastik, når du køber det i et supermarked. Det er bare vigtigt, at du tænker på det, når du er ude og handle, fordi jo mere du tænker på det, jo større en forskel kan det gøre, fordi du kommer til at købe mindre og mindre plastik.

Brug tid i naturen for at sætte pris på den

Hvis du ikke er særlig god til at bruge tid i naturen, så kan det også være svært at sætte pris på den natur vi har nu, og at have fokus på at passe på den. Derfor kan det være en god idé at bruge tid i naturen, så du kan sætte pris på, hvad vi har, og hvad vi skal være gode til at passe på.

Det kan være, at du skal tage luftgeværet i hånden og gå på jagt, eller at du blot skal gå en tur ved vandet eller i skoven. Det er noget, som virkelig giver ro i sindet, og som alle har godt af, og derfor er det så vigtigt, at vi passer på vores natur.

Små ting kan gøre en stor forskel

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at små ting kan gøre en stor forskel. Hvis du spiser lidt mindre kød i hverdagen, hvis du køber lidt mindre plastik, hvis du kører lidt mindre bil eller hvis du tager lidt kortere bade. Alle disse ting gør en forskel, så det er med at gøre noget.

Det hjælper meget, hvis alle starter med at gøre lidt, og hvis alle er mere og mere opmærksomme på problemet. Når de små ting er blevet en vane, så kan du starte på flere små ting, som også bliver en vane. På den måde bliver du mere og mere bæredygtig.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.