klima

3 grunde til, at bæredygtighed er et vigtigt element i sundhedssektoren

n14

Når det kommer til bæredygtighed, så tænker vi ofte bare på ordet i sammenhæng med kloden og naturen. Og det er heller ikke forkert – men der er faktisk steder at tænke bæredygtighed, som også omhandler os mennesker.

Dette er især indenfor sundhed, hvor bæredygtig udvikling faktisk er rigtigt vigtigt. Hvorfor? Jo det kan du læse om nedenfor!

Der er penge at spare

Når det kommer til bæredygtighed, så er sådan noget som mere strategisk brug af energi eller det at redde affald fra at blive smidt ud faktisk utroligt vigtigt.

Det er nemlig tiltag som disse, der er med til at skabe besparelser med grønne initiativer. Ved at foretage indkøb, som er mere miljømæssigt ansvarlige og effektivisere energien brugt på eksempelvis hospitaler, så er der simpelthen penge at hente. Pengene kan dermed bruges et andet sted og dermed gøre endnu mere gavn.

Der er produkter at forbedre

Grønne produkter er simpelthen bare bedre i det lange løb. Forestil dig en række bideskinner – hvorfor skal vi ikke gøre deres produktion mere bæredygtig, så vi undgår farlige stoffer og uhensigtsmæssige produktionsprocesser?

Disse ting er ikke kun med til at forurene miljøet, men de er også med til at forurene patienterne. Ved at tage produkter som eksempelvis termometre uden kviksølv er godt for alle involverede.

tandlaeger

Der er medarbejdere at engagere

Når det kommer til sundhedssektoren, så handler det også om at have medarbejdere, der rent faktisk brænder for deres job. For medarbejdere, som gør dette, de kommer til at levere en bedre service til de patienter, som skal behandles.

Og der er altså bare meget bedre mulighed for at engagere medarbejdere, hvis de føler, at deres arbejde er med til at gøre en forskel. Når en sygeplejerske ved, at hun bruger grønt udstyr, som faktisk ikke skader miljøet, så føler hun pludseligt, at hun er med til at bidrage til en positiv udvikling.

I dag er bæredygtighed bare på alles tunger, og mange af os vil utroligt gerne være grønne. Ved at gøre arbejdslivet mere grønt, så er der altså mulighed for at skabe positive attituder hos medarbejderne, som går igen, når det kommer til den udførte behandling.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.