solceller

En bæredygtig hverdag – 3 skridt

n14

Med de store klimaforandringer og øget fokus på at passe på miljøet, må alle gøre sin del. Det kan dog godt være uoverskueligt hvor man skal begynde når man samtidig har en hverdag der skal fungere. Her er tre områder hvor du nemt kan tænke på miljøet i din hverdag.

Brug mindre strøm

Du behøver ikke at investere en stor indsats. Det kan hjælpe meget hvis du er opmærksom på at slukke lyset i de rum du ikke opholder dig. Du kan også være opmærksom på ikke at lade stik være tændt som ikke er i brug. Opladere, TV og andet elektronik kan bruge meget strøm, uden du er klar over det. Hvis du synes det er svært at huske at slukke kontakter alle vegne, kan stikdåser hjælpe dig. Herfra kan du styre mange enheder ad gangen, og de fås både med lys og timere som kan indstilles efter dine behov.

Hvis du vil gøre endnu mere på dette område, kan du overveje en mere bæredygtig strømkilde. En mulighed kan være solceller. Det kræver dog en ekstra indsats og koster flere penge, men du kan blive klogere på fordele og ulemper på lavenergi.dk. Overvej med dig selv hvad du har mulighed for at gøre for miljøet på dette punkt.

Spis bæredygtigt

Et andet område hvor miljøet bliver påvirket meget, er gennem fødevareindustrien. Der bliver produceret alt for meget mad som ender i skraldespande og ikke gavner noget. Det er både dyrt for miljøet når det bliver produceret, og når det skal skaffes af vejen.

bæredygtig kost

I stedet for at lade spiselig mad gå til spilde, kan man benytte sig af de mange apps der findes til at bekæmpe madspild. Flere og flere supermarkeder, restauranter, caféer, og andre forretninger benytter sig af disse apps. Det betyder at du som forbruger har rig mulighed for at købe lækker og billig mad samtidig med du gavner miljøet.

Du kan også spise bæredygtigt ved at undgå de store miljøsyndere i dine daglige måltider. Skær ned på dit forbrug af kød ved at indføre kødfrie dage i løbet af ugen. Sørg så vidt muligt for at spise efter sæsonen, og hvad der er tilgængeligt lokalt.

Genbrug tøj og møbler

De fleste kan godt lide at opdatere garderoben og hjemmet jævnligt. Det kan også betyde stor forurening med alt det der skal produceres for at følge med dette behov. Her kan du gøre meget ved at give dine gamle ting nyt liv, bytte med andre eller købe så meget som muligt brugt. Der er mange fysiske butikker og online sider som kan bruges til dette, og det er bare at benytte sig af dem.