Bæredygtig rejse

Derfor skal du huske dit blå sygesikringskort på klimaferien

n14

Når du skal på ferie i udlandet, så er det meget vigtigt at huske det blå sygesikringskort. Det er nemlig med dette kort, at du kan få lægehjælp i EU lande, ligesom det også giver adgang til lægehjælp i en del andre lande i Europa.

Og man tænker altid, at det kun sker for naboen, men lige pludselig er det altså en selv, som står og har brug for lægehjælp. Og så er det bare med at have styr på ens blå sygesikringskort, så man kan få den nødvendige hjælp.

Bæredygtig rejse

Dækket som borgere i landet

Det er dog ikke altid nok med det blå sygesikringskort, da det som udgangspunkt kun giver adgang til de samme lægelige ydelser, som borgerne i de besøgte land har.

Hvis man vil have helt styr på ens sundhed på ferien, så kan det derfor være en rigtig god ting med en rejseforsikring også. Her kan forsikringen så være behjælpelig med de ting, som det blå sygesikringskort ikke dækker.

Der er dog også en del forskel på de mange danske rejseforsikringer, som der efterhånden tilbydes af mange forskellige aktører. Sørg derfor for at læse betingelserne i rejseforsikringen godt igennem, så du er dækket på bedst mulige måde.

Tænk alle scenarier igennem

Når du skal på ferie, så er det vigtigt at tænke alle scenarier igennem, når det kommer til sundhed på rejsen. Har du styre på alt dette, så er du også meget bedre i stand til at nyde ferien og lægge alle bekymringer på hylden.

Bæredygtig rejse

Skal du på ferie i et land med dårlige hospitaler, så er det f.eks. vigtigt at have hjemtransport med i din rejseforsikring, så du kan blive behandlet på et dansk hospital i stedet for det lokale hospital.

Og en sådan hjemtransport kan hurtigt løbe op i rigtigt mange penge, da du muligvis skal flyves med et specielt lægefly, da almindelige flyselskaber ikke vil have for syge borgere med ombord på deres rutefly.

Der kan derfor være meget forskel på dit behov for lægehjælp på ferien, afhængig af hvor du rejser hen.

Husk CO2 aftrykket

Når du skal på ferie er det vigtigt du gør dig tanker om hvorvidt fly er nødvendigt idet at fly forurener en del, så måske det var værd at overveje at tage toget eller lign.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.