Bæredygtighed

Emballage – Vælg det miljørigtige

n14

Der kan være flere grunde til at dine ting skal pakkes sammen. Måske skal du flytte, eller måske skal du på en længere rejse, så du skal opbevare dine ting på et lager eller i din kælder mens du er væk. Ligemeget hvorfor dine ting skal pakkes ned, er det vigtigt at bruge den rigtige emballage. Dine møbler, køkkengrej, arvestykker osv. kan risikere at få fugtskader eller trykskader hvis ikke de er pakket i den rigtige emballage.

Bæredygtighed

Ydre emballage

Den mest populære emballage til både forsendelser, flytning og nedpakning er flyttekassen. Der findes mange forskellige papkasser og det er vigtigt at man vælger en papkasse af en ordentlig kvalitet, sådan at de holder fugten ude, og ikke falder sammen hvis de eksempelvis står stablet. En genbrugtpapkasse kan være en god økonomisk ide, men det er vigtig at se på om papkassen faktisk er mulig at bruge igen, eller om den er så slidt at den ikke kan holde til at blive brugt.

Der findes papkasser i mange forskellige størrelser og typer. Alt efter hvad du skal pakke ned er det forskelligt hvilken papkasse der egner sig bedst. Der er stor forskel på om papkassen skal bære bøger og mapper, eller om den skal bære tøj og sko.

Bæredygtighed

Hvis du skal pakke plakater, vigtige papirer, tegninger eller lignede, er det en god ide at bruge paprør. På denne måde undgår du at folde et vigtigt dokument.

Husk at sætte et lable på din papkasse så du nemt og hurtigt kan få overblik over hvad der er inden i, uden du behøver at åbne papkassen.

Indre emballage

En papkasse er ikke nok. Dine ting inde i papkassen skal også pakkes ned på den rigtige måde. Indre emballage skal til for at fiksere og beskytte dine ting. Herunder kan nævnes pakkechips, bobleplast, skumfolie, luftpuder, papirfyld, skumprofiler og træuld. Alle disse materialer kan hjælpe dig med at pakke dine ting ned så du undgår skader.

Når du skal pakke

Når du skal pakke er det vigtigt at dine papkasser ikke bliver alt for tunge. Det nytter ikke noget at pakke den største papkasse alene med bøger. Dels kan ingen bære den ud og ind af flyttebiler, opbevaringsrum eller lignende. Og dels risikerer du at papkassen går i stykker. Derfor er det altid en god ide at tænke på hvor meget dine papkasser vejer i sidse ende. Hvis du skal stable dine papkasser er det også vigtigt at du tænker over hvilke papkasser der kan stå nederst, og hvilke der kan stå øverst.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.