isbjerg

Nydelse – for dig og klimaet

n14

Der er mange måder at opleve den ultimative nydelse på. Nydelse kan både ses fra et større perspektiv, hvor man b.la. snakker rejser, oplevelser, koncerter mm., men nydelse kan også være nydelse af sig selv ved fx at se denne erotikguide med gratisporno og på den måde mærke en stor tilfredsstillelse. Nydelse er mange ting, men i disse tider er det væsentligt at overveje, hvordan vi nyder, og om der kan nydes mere miljøvenligt.

Alternativer til ferier

Danskerne har altid elsket at rejse sydpå ned til varmen og den gode, afslappende stemning. Det er for mange noget, der planlægges lang tid før, så man kan gå og se frem til et pusterum fra dagligdagen. Der er noget over den sydeuropæiske vibe, der tiltrækker og lokker. Men vi lever også i en tid, hvor klima og miljø står højt på dagsordenen, og hvor det virkelig er væsentligt og afgørende, at hvert individ tænker klima ind i ferieønskerne. Der er flere måder at rejse grønnere på. Man kan starte med at skære ned på antal af flyveture hvert år, så man omdanner en masse små rejser til én stor, der blot kræver én flyvning. På den måde, har man også længere tid i det gældende land til at opdage og udforske. Hvis man vælger at indtænke det gode citat ‘Det er ikke destinationen, men rejsen derhen’, ville det nemt kunne lægges over en god kollektiv tur i bil eller tog. Dog lægges der ekstra tid oveni turen derhen, men det giver også mulighed for at opleve natur og samvær og samtidig have god samvittighed over at have indtænkt det grønne valg og gjort noget rationelt.

fly

Spar penge, spar miljøet

De fleste mennesker er afhængige af transport i en eller anden form. På vej til arbejde, til skole eller hvis et besøg skal aflægges i den anden ende af Danmark. Det er et oplagt sted at se på, hvilke muligheder, der er for at mindske den individuelle forurening, der netop opstår, hvis man hver gang, man skal noget, tager bilen som alene mand og dermed ikke ‘deler’ belastningen med andre. Hvis man tænker i de små strækninger, er det oplagte valg at gå eller at hoppe op på en cykel, hvilket i øvrigt også er den sunde løsning og kan bidrage til lidt ekstra motion i løbet af en dag, og så er det endda gratis. Hvis man skal lidt længere, kunne man passende tage et tog, bus eller forsøge sig med de mange kollektive transportløsninger, der er kommet. Her sparer man penge, og man kan sågar få ordnet praktiske gøremål på rejsen derhen.

Små dagligdagsændringer, der gør en forskel

I dagligdagen, er der mange minimale ændringer, man kan foretage sig, som gør en forskel, og som man knap nok skal tænke over. Man kan først og fremmest medbringe eget net, når man skal ned og handle, så man undgår plastik. Når man så er i supermarkedet, kan man passende overveje økologi og danskproducerede råvarer. Man kunne overveje alternativer til kød – ikke nødvendigvis omlægge hele kosten og blive vegetar på dag 1, men starte i det små.