miljøet

Sådan kan du dele det bæredygtige budskab via internettet

n14

Det kan være svært rent faktisk at komme ud og være miljørigtig sammen med andre mennesker. Og det er en skam, for det er sammen med andre, at vi rent faktisk kan komme til at lave de allerstørste ændringer.

Heldigvis lever vi i en verden, hvor det er lettere end nogensinde før, hvis man gerne vil have budskaber frem i verdenen. Med digitale teknologier og elektronik, så er der flere muligheder for at sprede det grønne budskab til venner, bekendte og fremmede. Så kan vi forhåbentligt komme lidt tættere på en grøn verden.

Blogs er stadig helte

For få år siden kom der en hel eksplosion af blogs. Alle og deres mormor skulle til at have en blog, hvor de kunne skrive om alt – nogle mennesker har endda gjort blogging til deres levevej.

Men selvom at trenden af at have en blog er døet lidt hen, så er der stadig utroligt mange læsere til rigtigt mange blogs. Det kan da også ses, at de blogs, som omhandler samfundet og problemstillinger såsom klimaet faktisk begynder at få flere og flere besøgende.

Derfor er der da god grund til at bruge sådan noget som WordPress til at komme i gang med en blog. Her er det muligt at dele alt fra dine tanker om, hvordan vi skal lave grøn omstilling til de fedeste tips omkring bæredygtighed i hverdagen.

skærm

Og heldigvis er der mange værktøjer til dette, så du skal ikke ud at lære at programmere for bunden, hvis du godt vil dele dine tanker med verdenen. Vil du have flere tips omkring WordPress, så kan du gå på https://viewer.ipaper.io/da-dk/danish-wordpress/#/ og lære mere!

Engager dig i Facebook-grupperne

Det er ikke os alle sammen, som bruger de sociale medier helt optimalt, når vi gerne vil komme frem med budskaberne om bæredygtighed. For tit handler det netop om at komme ud til mennesker, som vi ikke kender for at påvirke flere.

Og netop derfor er funktioner såsom Facebooks grupper super vigtige. Her kan du nemlig finde en hel masse mennesker, der alle sammen samler sig om dette ene emne for således at snakke om alt, der relaterer til det.

Her har du mulighed for at engagere dig i debatten og komme med forslag til, hvordan vi kan være bæredygtige. Men samtidig er det også utroligt rart at falde i snak med andre, der har en holdning til emnet. Det kan nemlig åbne op for nye perspektiver og giver nogle helt andre tanker omkring, hvad vi egentligt skal gøre med det grønne her i livet.

YouTube er nemmere end nogensinde før

YouTube-bølgen skyller stadig ind over os, og der er flere og flere mennesker end nogensinde før, som begynder at bruge platformen som sted for deres interesser. Og selvom det på mange måder kan minde om blogging, så kan det visuelle element faktisk betyde meget. Samtidig har YouTube en anden måde at binde folk sammen på.

web

Og der er mange muligheder for YouTube-videoer indenfor bæredygtighed. Produktanmeldelser, videoer omkring bestemte dele af miljøproblemet og bare personlige dagligdagsvideoer er alle meget populære måder, hvorpå du kan komme rundt om emnet på.

Kort sagt, så er der stadig masser af muligheder for at snakke miljø på internettet. I dag måske mere end nogensinde før, fordi platforme såsom YouTube bliver større og større. Derfor stopper samtalen om bæredygtighed ikke endnu – den tager bare sted på nettet i dag!

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.