cocktail

Tips til at holde en bæredygtig fest

n14

Du vil helt sikkert gerne passe på og værne om miljøet. Du ved derfor også godt, at det overhovedet ikke betyder, at det er slut med at have det sjovt, når man går op i miljøet. Nej, det kan nemlig sagtens lade sig gøre at holde et brag af en fest på bæredygtig vis.

Læs med, og få nogle tips til hvordan du holder den fedeste bæredygtige fest.

Lej de helt rigtige lokaler

Det første man som regel tænker over når man vil holde fest, er hvorhenne man har tænkt sig at afholde den. Er baghaven ikke stor nok, kan det være at man gerne vil ud og leje et festlokale. Her har man en oplagt mulighed for at tænke sig rigtigt godt om og derudover også værne om miljøet. Der er nemlig rigtig stor forskel på de forskellige festlokaler, som man kan leje sig ind i. Det er derfor en god idé at tage et grundigt kig på de forskellige muligheder, som man har for at kunne leje et festlokale. De forskellige lokaler har forskellige muligheder og faciliteter, og det er ikke alle lokaler, som vil passe til den enkeltes behov.

kvinder

Når man lejer lokaler, er det også en god idé at tænke på det bæredygtige aspekt af lokalerne. Er der service på stedet, eller forventer de at man skal bruge engangsservice? Hvordan er forholdene generelt i forhold til bæredygtighed? Der er meget at tænke på, når man skal leje lokaler. Der skal også overvejes, hvordan lokalet skal finansieres. Det er derfor en god idé at gå tidligt i gang med planlægningen, så du er sikker på at nå det, som du gerne vil.

Festdekorationer på bæredygtig vis

Hvad er en god fest, uden lækre dekorationer? Det er helt klart at festdekorationer hjælper med at få den festlige stemning i vejret. Desværre er det ikke alle festdekorationer, som er lige bæredygtige. De fleste, som man kan købe, er lavet af plastik, og kan desuden kun bruges en gang. Det er ikke særligt bæredygtigt, og man må derfor undersøge om ikke det vil være muligt at finde et bedre og mere bæredygtigt alternativ.

Det kan også sagtens lade sig gøre, hvis blot man er det mindste kreativ. Konfetti kan for eksempel laves ved hjælp af tørrede blade eller blomster. Tag blot en hulklipper, og lav så mange fine små stykker konfetti som over hovedet muligt. Slip for plastik over det hele ved at finde på nye og bæredygtige måder at gøre de gammeldags ting på!

jordbær

Søg festlig inspiration

For at kunne holde en alletiders fest, er det en god idé at søge inspiration til den. Selvom det at holde en bæredygtig fest er en smule anderledes end det at holde en almindelig fest, kan man stadig have rigtig god gavn af at søge efter noget inspiration til hvordan den kan afholdes på allerbedste vis.

Se derfor efter hvor du kan søge efter festlig inspiration henne. Ofte er internettet et godt sted at starte, når man skal kigge på hvad der skal til for at holde en fantastisk fest. Som ofte er der også skrevet mange bøger om emnet. Der er sikkert rigeligt med muligheder for at søge den rette festlige inspiration online, hvor man også kan finde tips til hvordan ens fest kan blive mere bæredygtig.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.