Beagle hvalp

Sådan vælger du miljørigtigt foder til din hvalp

n14

Har du fået en hundehvalp, eller har du planer om at få en? Det er skønt med en hund, og det er et valg, som du aldrig vil fortryde. Der kommer en masse glæde med en hund, men der kommer selvfølgelig også en del ansvar. Derfor er det vigtigt, at du sørge for at vælge god mad til din hund, og det må da også gerne være miljøvenligt.

Godt foder til hvalpen

Som sagt er det vigtigt med god mad til din hvalp. En hvalp er jo i gang med at vokse, og det kræver en masse næringsstoffer. Derfor skal du sørge for at købe foder specifikt til hvalpe, så din hund får det, den skal have. En hund der er voksen, har nemlig ikke brug for helt den samme næring som en hvalp, så du kan risikere, at hvalp ikke får den rette næring, hvis du ikke køber det rette hvalpefoder. Vælger du hvalpefoder fra Gilpa, kan du være sikker på, at din hvalp får de rette næringsstoffer, så den kan vokse sig stor og stærk.

Økologi

Hvis du også gerne vil have miljørigtigt foder, kan det straks blive lidt mere udfordrende. Dog er det ikke mere udfordrende, end at du kan søge efter det online, hvis du for eksempel vil have økologisk hundemad. Når du vælger økologisk hundemad, betyder det, at det kød, der er brugt i maden, kommer fra dyr, der er opdrættet økologisk og fodret økologisk mad uden sprøjtegift. Er der brugt grøntsager eller andre afgrøder i maden, er det selvfølgelig også foruden sprøjtegifte. På den måde sikrer du, at du ikke støtter brugen af sprøjtegifte.

Dansk produceret

Du kan også vælge hundefoder, der er produceret i Danmark. Det er et miljørigtigt valg, fordi du i så fald ikke støtter en lang transport fra et andet land. Når maden er danskproduceret, skal maden kun transporteres hen til dig eller en butik fra et lager her i Danmark, som er forbundet med en fabrik her i Danmark. Andet hundemad skal jo importeres langvejs fra, og den transport er med til at forurene. 

Det rette valg

Som du kan se, er der ting du kan gøre, som vil sørge for, at hunden får den rette næring, og at maden stadig er god for miljøet. Når du tager miljørigtige valg, har både du og din hvalp udsyn til en bedre fremtid for os alle sammen. Pas på dig selv, din hvalp og resten af verden.