Sti i skov

Pas på miljøet med træemballage

n14

Hvis du gør dit bedste for at bidrage til en langt mere bæredygtig og miljørigtig verden, kan træemballage være en rigtig god start. Selvfølgelig kan vi ikke undgå at benytte naturens ressourcer, men træemballage er klart den mest miljøvenlige form for emballage på markedet, fordi det faktisk er CO2-neutralt. Så læs med her, hvis du vil være med til at gøre en forskel. Derudover bør du måske tage et kig på Dansk Træemballage A/S, som ved alt om fordelene ved træemballage. Læs mere om DTE her

Træpaller

Hvorfor er træemballage det miljøvenlige valg?  

Hvis vi skal sammenligne med plastik, giver svaret på ovenstående spørgsmål helt sikkert sig selv. Men hvorfor er træemballage egentlig det gode valg? Der er faktisk rigtig mange gode grunde til, at træemballage er bæredygtigt. Træ er naturens helt eget ubearbejdede produkt, og vi kan altid plante flere træer. Træfældning klinger virkelig grusomt i mange ører, men faktisk er det godt for vores skove til et vist punkt. Fældning af træer bidrager nemlig til en forholdsvis naturlig udskiftning af træerne, hvilket giver plads til nye generationer. Der skal selvfølgelig være en balance, men i Danmark og resten af Europa ser det altså ud til, at bestanden af skov og træer er voksende, hvilket er et super godt tegn. Derudover er træ helt CO2-neutralt i sin cyklus. Dertil kommer, at træ har mange gode egenskaber, der gør det til en god form for emballage. Træ er stærkt og medgørligt, let at bearbejde og endda temmelig hygiejnisk modsat andre typer emballage. 

CO2 og træ

Hvad er fordelene ved træemballage?  

Hvis du ikke allerede er overbevist om alt det gode ved træemballage, er der skam langt flere fantastiske fordele. Begejstringen stopper slet ikke her. Træemballagen kan nemt tilpasses alle typer af varer, fordi træ simpelthen er så nemt og fleksibelt at arbejde med. På denne vis kan du undgå at benytte dig af overflødig emballage. Udover dette fede og miljøvenlige faktum, er træ også stærkere end eksempelvis plastik. Det gør det modstandsdygtigt under transport, hvilket også betyder, at der ikke behøver bruges nær så meget emballage som ved andre typer. DTE er placeret i Danmark, og derfor hjælper du også klimaet ved at nedsætte importen af andet emballage. Ved at benytte et dansk træemballagefirma er du samtidig også sikker på, at brugen af træmateriale ikke har den fjerneste indvirkning på regnskovene, som modsat den danske skovbestand desværre ikke kan følge med på menneskets brug af træ.