Bæredygtighed

Frækt og bæredygtigt undertøj

n14

Bæredygtighed er for mange mennesker en livsstil. Det betyder dog ikke, at man skal føle sig tilbageholdt, men blot tænke en ekstra gang over hvordan ens valg påvirker miljøet og klimaet. Der er en stor udvikling indenfor forbrugermarkedet i forbindelse med bæredygtighed. Plastik fjernes, hvor det er unødvendigt og tøj genbruges mere og mere. For mange mennesker er undertøj dog noget, man helst vil slippe fra at skulle købe i genbrug, men man kan stadig holde fast i sin bæredygtige livsstil samtidig med, at man f.eks. nyder et sæt frækt undertøj, og her kan du læse hvordan. 

Hvad skal du gå efter?

Der er nogle helt specifikke ting, du altid kan holde øje med, når du handler tøj. Det første mærke er GOTS. Det er et internationalt mærke, der stiller krav til miljøvenlighed igennem hele processen. Svanemærket og EU-blomsten er nok ikke noget, du normalt vil forbinde med tøj eller undertøj, men det bruges altså også i den sammenhæng. Fairtrade-mærket stiller krav i forhold til kemikalier og spildevand og også til social ansvarlighed i forbindelse med arbejdet med tøjet. 

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du køber tøj, vil der være mange tøjmærker, der hævder, at deres tøj er bæredygtigt, økologisk og en masse andre ord, vi normalt holder af at høre. Det er dog så brede begreber, at der ikke er nogle rigtige faste krav, der skal overholdes før man må bruge ordene. Derfor er det meget bedre at holde øje med mærkerne. 

Betyder bæredygtighed at det er bæredygtigt?

Hvis du så følger mærkerne og er opmærksom på de forskellige brands’ brug af begreber som bæredygtighed og økologisk og måske endda CO2-neutralt, som er blevet ganske populært, så kan du desværre stadig ikke gå amok i undertøjskøbet. Selve produktionen af tøj og undertøj kan aldrig være god for miljøet og det er derfor bedst ikke at købe for meget. Derfor vil det sidste råd være at købe noget lækkert undertøj, som du vil bruge meget og som kan holde, i stedet for at købe en masse forskelligt billigere undertøj.