Naturlig energi

Gør arbejdspladsen mere bæredygtig

n14

Når vi skal tænke på de bæredygtige løsninger, er det vigtigt, at vi kigger på, hvor vi bruger det meste af vores tid og energi. For rigtig manges vedkommende er det selvfølgelig på arbejdet. Ironisk nok er det dog et af de steder, hvor vi tænker mindst over at skulle leve bæredygtigt. 

Vi gør, hvad vi kan på hjemmefronten, og når vi er på arbejde, ser vi det som en slags helle fra alle disse tanker og overvejelser. 

Det er dog en skam, for det gør, at vi reelt ikke ændrer så meget i vores handlingsmønstre. Det er klart, at hvis man er en menig medarbejder, kan det godt være lidt svært pludseligt at skulle lave en drastisk ændring. Her er man nødt til at kommunikere med ledelsen og folk, der rent faktisk har magten til at ændre på tingenes tilstand.

Vindmølleenergi

Start med de oplagte ting

Man behøver ikke at opfinde den dybe tallerken, når man skal tænke i bæredygtighed og bæredygtige løsninger. Man kan nemlig også sagtens starte med de mere oplagte og nære ting. For eksempel kan man starte med at kigge på ens forbrug af papir. Når det kommer til arbejdssteder og kontorer, kan man nemlig spare rigtig meget papir. Man smider så meget papir ud, og meget af dette papir kan faktisk genbruges. Og endnu mere af dette papir kan man lade være med at bruge. 

Rigtig mange mennesker kommer til et møde og har printet alle dokumenter ud på forhånd. Det er meget ubæredygtigt, og det er en ting, som burde forbydes på arbejdspladser. De fleste arbejdspladser har adgang til en tablet og kan bruge den i stedet. På den måde har man et overblik over samtlige dokumenter og referatet og kan endda gå på internettet, hvis der er brug for det. 

Natur i by

Køb en god sorteringsmaskine

Er man kontoransvarlig, har man rent faktisk nogle ting, man kan stå for. En af de ting, man kan stå for, er blandt andet indkøb af maskiner. Når man er den der står for kontoret, kan man sørge for, at man henter nogle rigtig gode sorteringsmaskiner hjem. Her kan man købe en sorteringsmaskine, der kan sortere papir. Den kan klippe papir af, hvor der er skrevet noget og lægge resten i en bunke. For ofte vil et A4-papir med skrift i det ene hjørne blot blive smidt ud. 

Det kan godt være en dyr maskine, så overvej at tage et hurtig kviklån for på den måde at få råd til maskinen. Det er dog alle pengene værd, da man vil begynde at spare rigtig mange penge på papir. 

Man kan også sagtens kopiere på papir, der har været brugt før. Bagsiden af almindeligt kopipapir kan sagtens genanvendes et par gange, selvom der står noget på forsiden. Det er denne tankegang, man bør have, i forbindelse med genbrug af ting og sager på arbejdspladsen.