bio

Er din pensionsopsparing investeret bæredygtigt?

n14

Ved du hvad dit pensionsselskab investerer i for dig?

Dit pensionsselskab står i mange tilfælde for at forvalte og investerer din pensionsportefølje, men du ved måske ikke hvad der bliver investeret til.

Det har været normalt at investere i diverse gigant virksomheder, der udleder tonsvis af co2 i atmosfæren, men dette er måske ved at møde modstand.

Vi lever længere, men hvad med kloden?

Mange mennesker er begyndt at tage den globale opvarmning mere seriøst, hvilket kan ses overalt på forbrugermarkedet, hvor folk kræver et mere miljøvenligt alternativ til status quo. Naturforskere har igennem længere tid advaret os omkring det faktum at vi lever i en menneskeskabt global opvarmning og konsekvenserne heraf kan være enorme.


Ifølge Danmarks statistik er den gennemsnitlige levealder i Danmark 79 år for mænd og 83 år for kvinder, og kurven er stadig stigende.
Vi håber at få udbetalt en god pension, når vi stopper på arbejdsmarkedet, men hvad er det værd, hvis naturen og miljøet er ødelagt til den tid?

Invester i en bæredygtig pension

Der er begyndt at komme flere alternativer til de traditionelle pensionsopsparinger, hvor det nu kan blive mere miljøvenligt. Hvis du skifter til mere bæredygtig pension, så vil det sige at dine penge ikke vil blive investeret i virksomheder, der ejer fossile reserver som olie, kul og gas. Der vil heller ikke blive investeret i fabrikanter eller distributører af våben og krigsudstyr eller produkter relateret til tobak.
Dine investeringer vil sætte flere etiske krav og holde virksomhederne ansvarlige når det kommet til produktion og drift. Din pensionsportefølje vil i stedet blive investeret i virksomheder, der støtter naturen og miljøet og arbejder med vedvarende energi som sol og vind. Desuden vil dine penge blive investeret i reducering af affaldsproduktion og optimering af medicin og sundhedsudstyr.


Hvilken forskel gør det?

Du kan måske tænke at det kun giver dig et handicap at investere i miljøet, når andre fortsætter med den traditionelle måde, men det er ikke rigtigt. Virksomheder leder flere hundrede ton co2 ud om året, men da EU begynder at skærper deres regler om co2 kvoter, så kan investeringen i den bæredygtige pension være det alternativ som alle skifter til. 

Hvis du føler at du får brug for hjælp undervejs, ønsker et overblik over alle dine muligheder og/eller ønsker råd til, hvordan du kan få det meste ud af dine penge, så er det en god idé at søge professionel hjælp og du kan læse mere om pension her.