Klimaforandringer

Gør hjemmet klimavenligt

n14

De fleste er efterhånden ved at blive opmærksomme på, at vi alle bliver nødt til at bære vores byrde, hvis vi skal kunne stoppe klimaforandringerne i tide. Det kan imidlertid være rigtig svært, ikke mindst fordi man aldrig ved, hvor man skal begynde. Betyder det, at man skal blive vegetar, cykle på arbejde eller noget helt tredje? Det kommer selvfølgelig helt an på, hvem man er, og hvad man har mulighed for i sit liv. Et af de nemmeste steder at starte, er dog i hjemmet. Mange af os bruger nemlig rigtig meget tid i hjemmet, så hvis vi gør noget for at gøre hjemmet klimavenligt, rækker det faktisk langt. Desuden er klimavenligt på ingen måde synonymt med kedeligt eller dårligt. Et klimavenligt hjem kan også sagtens være et lækkert og pænt hjem.

Sluk-lys

Spar på regningerne

Det første og muligvis også det bedste, du kan gøre for klimavenligheden af dit hjem, er faktisk at holde det i stand. Sørg for, at huset er velisoleret, og at I ikke har huller i taget eller lignende. Den slags skader er nemlig opskriften på en dårlig varmeregning, og både klimaet og din pengepung vil utvivlsomt blive glad for, at du har valgt at holde et vågent øje med den slags. Selvom det kan føles som mange penge, når der er en skade, der skal repareres, er det absolut ingenting i forhold til, hvad du ellers vil komme til at miste. Lidt i samme bane er noget af det bedste, du kan gøre for din elregning, ganske enkelt at huske at slukke lyset. Igen er det en ganske simpel vane, som det tager lidt tid at opbygge, men som i længden vil kunne spare penge såvel som klimagasser. Synes du det er ekstra svært at huske den slags, kan du også installere et smart home system i dit hjem, som slukker lyset, når der ikke længere er nogen i rummet.

Vil du virkelig gerne spare strøm og lys, er noget af det bedste du kan gøre at komme udenfor. Mange finder i disse år faktisk inspiration til deres motionsliv i, at det på sin vis også er godt for klimaet. Hvis du slukker lyset og kommer ud lidt oftere, kan du altså med god samvittighed købe lidt udstyr på https://www.eliteshoppen.dk/, så du kan komme i gang med at svømme, køre mountainbike eller måske dyrke noget gymnastik. Her kan du ihvertfald finde nyt gymnastiktøj til børn og voksne.

 

 Indretning

Et pænt og bæredygtigt hjem

Som sagt er et pænt hjem og et klimavenligt hjem heller ikke på nogen måde gensidigt udelukkende. Køber du dit boliginteriør ved www.nordlyhome.dk, kan det ligefrem være, at det ligefrem være, at det modsatte gør sig gældende. Vælger du nemlig at købe boliginteriør i god kvalitet, kan du gøre det med ro i maven, når det kommer til klimavenlighed. Så ved du nemlig, at det er blevet lavet etisk og med gode ressourcer, som er blevet udvundet på en ordentlig og hensigtsmæssig måde. Derudover gør det selvfølgelig heller ikke noget, at den slags boliginteriør som oftest er langt pænere end meget af det plastikskrammel, man kan finde andre steder. Derudover kan du tilmed regne med, at det holder betragteligt længere. Så skal du heller ikke til at købe nyt igen for derved at belaste klimaet endnu mere.