hus

Tiny Home: Større liv på mindre plads

n14

Der har de seneste år vist sig en blomstrende interesse for at bo ”småt”. Der bliver bygget tiny houses, og folk vælger oftere at downsize deres hjem. Men hvad er det egentlig, som gør, at folk har lyst til en mindre bolig?

Der er flere grunde til det, som du kan læse om nedenfor. 

byggeri

Bæredygtig bolig

Miljøet er selvfølgelig den helt store faktor. Den fremtid, som ligger forude, gør, at vi skal flytte sammen på mindre plads og fylde så lidt som muligt, både geografisk og ift. udledning af CO2.

En bæredygtig bolig behøver ikke koste en masse, selvom det selvfølgelig kræver ombygning og kreative løsninger. Hvis du får den rette hjælp, kan du gøre det selv og spare penge. Læs mere her om, hvordan dit byggeprojekt får den laveste pris.

Hvor meget skal der til?

Studier har vist, at vi kun bruger omkring 40 % af vores hjem til hverdag. Der er altså omkring 60 %, der står øde og ubrugt. Man kan enten sørge for at finde på måder at optimere brugen af ens hjem, eller man kan vælge at flytte i en mindre bolig. Vi tror ofte, at vi har brug for mere plads, større rum og flere skabe. Men i sidste ende, kan de betale sig bare at have færre ting.

Med hele Mari Kondo og minimalisme bølgen har flere og flere fået en bevidsthed om, at der er behov for meget mindre materialitet i livet. Det er egentlig bare rod, som stresser og gør livet mere uoverskueligt. Med færre fysiske ting, har man automatisk et overblik – og så er det jo kun ens yndlingsting, som er tilbage.

hjem

Der er også godt for sindet

Det er nemlig rigtig godt for både krop, sind og sjæl, at have et mere overskueligt liv. Hvis ting og rod fylder mindre, er der plads til noget andet. Det kan fyldes med ro, overskud eller kreativitet eller mere tid til de nærmeste.

Færre ting og en mindre bolig, som ikke skal ordnes og vedligeholdes hele tiden, giver nemlig overskud til menneskerne i dit liv. Støvsugningen tager halvdelen af tiden, det minimerede tøjskab giver dig ro om morgenen, og de halvtomme køkkenskabe gør, at alting kan findes, når du skal bruge dem.