toiletrulle uden panik

Bæredygtige løsninger til inkontinens

n14

Inkontinens er en lidelse, der rammer over 400.000 danskere. Det kan være meget generende og hæmmende, og derfor findes der også et utal af hjælpemidler, der kan gøre det mindre ubehageligt.

Der er dog ofte en tendens til, at det ikke er de mere genanvendelige løsninger, der er udbredte. Derfor kan du i denne artikel læse om gode forslag til bæredygtige hjælpemidler til inkontinens.

miljøaktivisme

Stop brug-og-smid-ud-kulturen

I nogle tilfælde er det nødvendigt at bruge særlige hjælpemidler en enkelt gang for derfor at smide det ud. Der er desværre bare en tendens til, at mange vælger den nemme løsning og smider ud efter brug i stedet for at vælge de bæredygtige alternativer. Dette skyldes ofte blot, at forbrugerne ikke ved, at der findes andre produkter på markedet.

Lider du af inkontinens, vil du måske have brugt bind, bleer eller andre absorberende løsninger, der skal smides ud efter brug. Der findes dog alternativer, der kan genbruges og derfor er mere bæredygtige.

Genanvendelige stofbind og absorberende trusser

Har du tendens til at lække en smule, når du hoster, griner, nyser eller hopper, har du måske ikke brug for mere end et bind i bunden af underbukserne. Der er dog andre muligheder end det almindelige engangsbind, der skal smides ud efter brug.

Der laves i dag stofbind og absorberende trusser, der kan vaskes efter brug og derfor bruges igen og igen. De er derfor et bæredygtigt alternativ, der gør det muligt at være beskyttet mod dryp. De kan fås med forskellige grader af absorption, så du kan få et bind eller en trusse, der passer til dine behov.

Det kan være en god ide at have en vandafvisende taske eller beholder, hvor du kan opbevare de brugte bind og trusser, hvis du har brug for at skifte i løbet af dagen.

Beskyt din seng med et vådliggerlagen

Lider du af inkontinens, kan du opleve at være utæt i løbet af natten. Det er både enormt frustrerende og kan være pinligt, hvis du vågner op til vådt sengetøj og en plet på madrassen. Urin kan desværre være svært at få ud af madrassen, og det kan også give en vedblivende lugt.

Det kan være en fordel, at du beskytter din seng med et vådliggerlagen, så du ikke skal have madrassen ud, rengjort og til tørre, hvis du har et natligt uheld. Det beskytter effektivt madrassen, så det kun er sengetøjet, der skal en tur til vask.

Med et vådliggerlagen undgår du derfor at skulle have gang i kraftige kemikalier for at fjerne lugt og rester af urin.

groen

Opsøg hjælp mod inkontinens

Vil du have yderligere information om inkontinens, kan du med fordel besøge https://vaadliggere.dk. Her kan du finde mere information om inkontinens, forklaringer på lidelsen og gode råd.

Selvom der er flere ting, du kan gøre, for at undgå uheld både dag og nat, så skal du være opmærksom på, at inkontinens er et symptom og ikke i sig selv en diagnose. Der er nemlig en underliggende grund til, at du kan opleve ikke at holde tæt. Du bør derfor opsøge egen læge, hvis du har ufrivillig vandladning.