Strand

Hold ferie på en bæredygtig måde

n14

Klimaudfordringerne bliver mere og mere markante. Konsekvenserne af mange års rovdrift af jordens ressourcer er begyndt at vise sig. Havene bliver varmere og vejrudsigten er utilregnelig. Derfor er det vigtigt, at du viser dig som et grønt forbillede. Hvis du tager nogle grønne valg, kan du påvirke dine venner og bekendte til at gøre det samme. 

Derfor må du ikke tro, at dine grønne valg blot er en dråbe i vandet. For du kan nemlig være med til at inspirere menneskerne omkring dig. På den måde kan din indsats gøre en kæmpe forskel på klimafronten. 

Solnedgang

Udforsk Danmarks øer

En effektiv måde, hvorpå du kan reducere din CO2 udledning, er at holde ferie i Danmark. Flysektoren kaster nemlig store mængder CO2 ud i atmosfæren. Hvis du stopper med at flyve, bidrager du ikke til holde flyene kørende. Derfor kan det være en god idé at holde sin sommerferie i Danmark. Du kan eventuelt udforske Danmarks øer. Så kan du sejle dertil, hvilket er langt mindre forurenende. Danmarks små øer har meget smuk natur at byde på. Så det handler bare om at komme i gang med at udforske dem. På øerne kan du eventuelt sove i telt, eller campere. På den måde bliver din ferie også økonomisk. Generelt er det billigere at holde ferie i Danmark. Så sparer du nemlig udgifterne til flybilletten. 

campere

Sov i telt 

Hvis du gerne vil have en ferie, som både er økonomisk og klimavenlig, bør du overveje at sove i telt. Der findes mange steder i Danmarks natur, hvor du kan slå telt op helt lovligt. Du kan nemlig finde en shelterplads, hvor du kan sætte lejr. 

Er du bange for, at ferien bliver kedelig på en dansk shelterplads? Det skal du ikke være, for der er mange aktiviteter du kan give dig i kast med. Du kan eksempelvis tage et kryds og tværs hæfte med. Så kan du tænke dig frem til ord som ligatur i din krydsord ordbog, mens du nyder den danske natur. Du kan også tage en god bog med, som du kan fordybe dig i. Når du holder ferie på en shelterplads Danmark sparer du en masse penge på feriebudgettet.