salat

3 tips til at leve mere miljøvenligt

n14

Der hænger en klimakrise over hovedet på os alle, lige meget hvem, man er. Det er derfor ingen tvivl om at alle må være med til at bidrage til at afværge denne krise. Det er rigtigt nok, at mange af de helt store beslutninger skal træffes af verdens ledere og de enkelte landes regeringer, men det betyder ikke, at man som almindeligt menneske ikke kan bidrage med noget.

Læs med her, og få 3 tips til hvad du kan gøre for at leve mere miljøvenligt allerede i dag.

Spar på ressourcerne

Noget af det vigtigste man kan bidrage med som privatperson er at spare på de ressourcer man har til rådighed. Som dansker er man vant til at kunne lade vandet løbe når man børster tænder og at kunne lade lyset brænde i rum, hvor man ikke opholder sig. Gør dog op med dig selv om det er forsvarligt at fortsætte med at have et sådant forbrug, når man tænker på, at der virkelig skal passes på jordens ressourcer.

vand

Ja, se om du kan finde steder i dit liv, hvor du kan spare på ressourcerne og derved være god ved miljøet. Prøv og se om du kan komme af med nogle af dine dårlige klimavaner, og mærk i stedet hvor tilfredsstillende det er, at kunne gøre noget godt for miljøet.

Skær ned på animalske produkter

Du har sikkert hørt det før, og nu bliver det lige nævnt en gang mere. Hvis miljøkrisen virkelig skal afværges, må vi alle spare ned på vores forbrug af animalske produkter. Selvom det kan være svært at stoppe med at spise kød og få komælk på havregrynene om morgenen, er det at stoppe med at spise animalske produkter virkelig noget, der rykker, når det kommer til at være klimavenlig.

Hvis ikke du har mod på at gå all in, som mange faktisk allerede har gjort, kan du prøve at se, om du for eksempel kan indføre en eller to kødfrie dage om ugen. Derudover kan du prøve af om der er et alternativ til mælk, som virker for dig. Mange er glade for havredrik eller mandeldrik. Prøv det af – gør det for klimaets skyld!

Stream færre serier

Serier er noget, som de fleste af os ser. Der er nemlig ikke noget der er lige så hyggeligt som at slå sig ned i sofaen eller sengen efter en lang og udmattende dag for at se en god serie, hvor man får et indblik i hovedpersonernes liv, følelser og tanker. Med en hel kultur der nærmest er vokset op omkring de såkaldte kultserier, føler man sig nærmest udenfor, hvis ikke man følger med i alle de populære serier.

Det er dog for nyligt kommet frem, at det at streame serier og TV generelt faktisk er lige så slemt for klimaet som at rejse med fly – hvis altså man sammenligner på årsbasis. Det kræver nemlig meget energi at holde de datacentre, som serierne bliver streamet fra, kørende. Derfor er det også en rigtig god idé at se færre serier, hvis man vil være god ved klimaet. Det kan dog godt være rigtig svært, men lidt er bedre end ingenting. I stedet for at have 3 forskellige streamingtjenester, kan du jo nøjes med din favorit, for eksempel TV2 Play. Så har du i hvert fald gjort noget godt for miljøet!

venner

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.