børnegymnastik

Benyt naturen til at dyrke motion

n14

Verden har i dag stor fokus på klimaforandringer, bæredygtighed og miljøet. Opmærksomheden på hvordan vi agerer i vores dagligdag i henhold til miljøet er eksploderet. Denne øgede opmærksomhed gør, at vi tvinger os selv til at tænke i alternativer til en mere miljørigtig hverdag. Denne artikel vil bl.a. tage udgangspunkt i gymnastik, som er en fundamental form for motion. Særligt omkring børn, da det giver dem forbedrede motoriske færdigheder. Disse færdigheder kan ofte ikke opnås ved normale aktiviteter, og er derfor vigtige at få. Tilmed er gymnastik en form for motion, hvor man kan udnytte naturen til forskellige øvelser.

Gymnastik i naturen

Naturen er et fantastisk sted at dyrke motion. Mange oplever, at deres fysiske velvære bliver bedre, ved at dyrke motion i naturen. Dette kan også gøre sig gældende for gymnastik, hvor der findes mange forskellige former. Dette kunne fx være rytmisk gymnastik, som er den måske mest udbredte form for gymnastik i Danmark. Her bevæger gymnasterne sig i serier til musik, hvor koreografi er en vigtig detalje. Denne form for gymnastik kan udføres i naturen, da den ofte slet ikke kræver redskaber. De pågældende redskaber kan man medbringe i naturen, og det omfatter typisk sjippetov, bolde og runde bånd. Denne form for gymnastik er meget underholdende, og kan udføres på mange forskellige måder.

atletik - gymnastik

Måden hvorpå den rytmiske gymnastik udføres, afhænger af den pågældende træner. Det er som regel træneren der står for koreografien, som gymnasterne skal udføre. Udover rytmisk gymnastik findes der mange andre former for gymnastik, som man dyrke i naturen. Kun fantasien sætter grænser.

Dyrk motion i naturen og stress af

Mange danskere vælger at tage en løbetur i skoven, da det øger deres velvære og fysiske helbred. Tilmed er det gratis at benytte naturen, til at dyrke motion i. Mange steder er der sat motionsredskaber op, som står til fri afbenyttelse. Udover de opsatte motionsredskaber, så er naturen også et ideelt sted at træne balanceevnen. Det ujævne underlag i naturen, er medvirkende til at forbedre balanceevnen, når man bevæger sig på det. Netop balanceevnen er et vigtigt redskab for mange gymnaster, da det kræver en god balance, at kunne udføre de forskellige øvelser. Tilmed kan man lave en masse kropslige styrkeøvelser, som kan hjælpe med forbedre gymnastens evner. Om det er til spring eller rytmik, så er naturen et dejligt sted, at dyrke gymnastik.

workout

Det at dyrke motion i naturen kaldes også for outdoor training, og interessen for at træne udendørs er stigende. Særligt fordi, at det er en fremragende måde, at få indåndet noget frisk luft, og få sved på panden. Mange oplever tilmed, at denne kombination får dem til at stresse af. Specielt fra hverdagens mange frustrationer.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.