jordklode

Sådan får du råd til at blive mere klimavenlig

n14

Vi ved nu hinsides al tvivl, at klimaet har brug for mere end en håndstrækning fra os. På trods af politiske armbevægelser så store som pariserhjul, er vi stadig på kurs mod en klimakatastrofe. I Danmark bryster vi os med, at vi er særdeles miljøbevidste. ”Klimatosserne” har vist de klimabenægtende politikerne at de ønsker vinde blæse fra en anden retning. 

Alligevel, hvis alle verdens borgere havde den samme livsstil som os, ville vi få brug for hele 4 jordkloders resurser. Det kan godt være at vi har taget et skridt i den rigtige retning. Men vi er stadig langt fra, at faktisk have ændret retning. 

Der er helt klart, mere end nogensinde, behov for politisk handling. 

Alle skal være med og skabe pres

Et lille kig i fortiden vil vise dig, at store forandringer aldrig er sket pga. politiske løsninger. Det har altid været pres fra græsrødderne der har medført væsentlige forandringer. De politiske beslutninger har altid haltet bagefter. Der er intet der tyder på at det bliver anderledes i denne omgang. 

Truslen er enorm. Vi har nået bristepunkter på mange fronter. Uanset hvad og hvor meget vi gør, så er vi allerede midt i en klimakrise. Nu gælder det om at begrænse skaderne og forhindre at krisen bliver til en global katastrofe, der kan true hele vores arts overlevelse. 

Løsninger findes. Men alle disse løsninger kræver, at vi alle er med og trækker i samme retning:

Vi skal alle skifte til en mere klimavenlig livsstil.

Det er dyrt at leve billigere. Sådan får du råd

En mere klimavenlig livsstil kræver flere tiltag. Et af dem er, at vi skal blive mere energieffektive. Og så skal vi gerne også skrue ned på vores energiforbrug. Mange er bekymrede for at det vil gå ud over vores livsstil. Men det behøver det slet ikke. 

Start med at kigge på hvordan du kan effektivisere dit energiforbrug. Det nemmeste er at udskifte alle lyspærer til LED pærer. Mange har allerede skiftet til sparepærer. Med LED pærer kan du igen reducere energiforbruget til belysning til en brøkdel. 

Det næste er isolering af huset. Hulrum isolering af alle ydervægge er en meget effektiv og relativ billig måde. Også loft, tag og gulve skal være godt isolerede. Alle vinduer skal helst være triple glasset. Osv. Problemer kan være, at alle disse tiltag måske koster flere penge end du umiddelbart har. Når du har gjort dette, er det på tid at se på mere klimavenlige metoder til opvarmning, etc. etc.

tomme lommer

Et godt lån til et godt formål

Hvis ikke du har nok reserver, er det måske et godt tidpunkt for at tage et lån nu. Der findes mange gode tilbud på forbrugslån. Det har aldrig været nemmere. En ansøgning om et forbrugslån tager kun et par minutter og du får besked med det samme. Så længe du ikke er registreret i RKI eller er mindreårig, står der heller intet i vejen for at du kan bliver godkendt til et strakslån

Med et strakslån, hurtiglån, eller kviklån, kært barn har mange navne, kan du have pengene på kontoen indenfor en halv time. 

Når du interesserer dig for et hurtigt lån, er det en god ide at du gør dig lidt klog. Der findes mange forskellige tilbud på forbrugslån. Det bedste lån er altid det lån der passer bedst til dine behov og omstændigheder.