Kvinde med poser

Brug dine penge på en bæredygtig måde

n14

Vil du gerne leve dit liv på en mere bæredygtig måde? I disse tider begynder flere og flere at blive mere opmærksomme på deres gamle klimaskadende vaner. De fleste af os har indset, at vi må handle nu, hvis vi skal nå at redde klimaet.

Et godt sted at starte, hvis du vil gøre en mærkbar forskel, er at kigge på dine pengevaner. Hvad bruger du dine penge på? Køber du fast fashion og engangsbestik? Eller vælger du de nogle mere holdbare produkter?

Maling

Køb holdbart tøj frem for fast fashion

Tøjindustrien udleder enorme mængder af CO2 og andre skadelige stoffer direkte ud i klimaet. Der bruges mange ressourcer på at lave et enkelt stykke tøj. Derfor er det vigtigt, at vi beholder vores tøj, i så lang tid som muligt. 

Frem for at købe billigt tøj, som hurtigt går i stykker, er det mere klimavenligt at købe noget holdbart kvalitetstøj. Selvfølgelig, er tøj af høj kvalitet, ofte i den lidt dyrere prisklasse. Derfor bliver det måske nødvendigt at låne nogle penge, så du har råd til at købe noget langtidsholdbart tøj. Lån penge hurtigt og nemt, så du kan bruge pengene på noget klimavenligt tøj. 

Renover dit hus 

Der er mange måder, hvorpå du kan bruge dine penge, på en mere klimavenlig måde. Eksempelvis kan du renovere dit hus. Når du forbedre og renovere husets tilstand, forlænger du husets levetid. Det er klimavenligt at have et hus, som kan være velfungerende mange år ud i fremtiden.

Du kan eventuelt opgradere dit soveværelse ved at installere skydelåger. Det er en pladsbesparende og lækker løsning på et skab. 

Det kan også være en god idé at lave en energibesparende løsning i dit hus. Hvis du har et gammelt oliefyr, gælder det om at skifte det ud i en fart. Det er nemlig både dyrt og skadeligt for klimaet. 

Det er tidskrævende og besværligt at renovere dit hus på egen hånd. Heldigvis findes der en nem løsning. Du kan nemlig bare få hjælp af kompetente og dygtige håndværkere. Så tag fat i din lokale håndværker og få et uforpligtende tilbud med det samme. 

Salat

Vælg økologi og plantebaseret mad

Et andet sted, hvor du kan tage nogle klimavenlige valg, er i køkkenet. Her kan du nemlig vælge at spise mere grønt og klimavenligt. Røde bøffer og kød er en af de helt store klimasyndere. Så hvis du vil gøre noget godt for klimaet, kunne du indføre en kødfri dag om ugen. Dette er et incitament som mange familier allerede har indført. Det bliver blot mere og mere populært med tiden. 

Hvis du er vant til at spise kød til hvert måltid, kan det være svært at finde ud af, hvilke vegetariske retter du kan lave. Heldigvis findes der mange guides og madblogs på nettet, som kan give dig opskrifterne på de lækreste plantebaserede retter.