badeværelse

Bæredygtig indretning

n14

Det bliver mere og mere populært at hoppe med på den grønne bølge. Flere og flere mennesker interesserer sig nutildags for bæredygtighed, zero waste, genbrug og økologi. Det er simpelthen blevet cool at tage hensyn til jordens ressourcer og klimaet. Også indenfor boligområdet er der meget, man kan gøre, for at mindske sit klimaaftryk. Her får du din guide til bæredygtig indretning. 

møbler

Tænk grønt

Hvis man vil indrette sin bolig på en bæredygtig måde, skal man træffe enhver beslutning på baggrund af netop dette. Det er derfor vigtigt at holde sig informeret om nye udviklinger indenfor området, så man altid kan træffe de mest oplagte valg. Bæredygtighed behøver ikke at være dyrt, men i flere tilfælde er købsprisen lidt dyrere, hvorefter investeringen hurtigt betaler sig selv ind igen, og man kan spare penge. Man skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med sine ønsker og sin drømmebolig. Det er dog muligt at finde grønne alternativer til meget, og det er derfor vigtigt at være åben overfor planændringer, så klimaet kan tilgodeses. 

Zero Waste

Det vigtigste, når man vil indrette, er helt klart at genbruge for eksempel møbler. Nutildags købes der alt for meget nyt, selvom der er fantastiske ting stablet op i adskillige genbrugsforretninger, hos venner og bekendte, samt på loppemarkeder. Man kan endda være heldig at finde en ny kommode eller en fed blomsterkrukke iblandt storskraldet på lossepladsen. Enhver ejendel, der er i fin stand og reddes fra at blive smidt ud, er et super fund til den nye bolig. 

soveværelse

Spred budskabet

Arbejdet stopper ikke, når man er færdig med at indrette sin bolig, for derefter er det super vigtigt, at man spreder det grønne budskab. Klimaet kan nemlig ikke reddes af blot nogle få mennesker, men skal være en fælles opgave, der bæres af flere skuldre. Kun sådan kan der ske reel forandring. På den måde er det vigtigt, at man deler sine erfaringer med zero waste og bæredygtighed med andre, så bevægelsen kan blive lettere tilgængelig og forståelig for dem. Man skal selvfølgelig ikke pådutte nogen noget, men man kan sagtens inspirere og gøre bæredygtighed attraktivt. 

En god måde at gøre dette på er for eksempel at være aktiv på de sociale medier, så ens venner og familie kan se, at det ikke behøver at være besværligt eller dyrt at indrette sin bolig bæredygtigt. At få oprettet et grønt hjem er en proces, og det er vigtigt at være tålmodig med sig selv og tage det, som det kommer.