Hængelåse

De gode og grønne løsninger i hverdagen

n14

Der er meget, vi mennesker kan gøre, der vil gøre vores egen og hele verdens liv bedre. 

Først og fremmest skal der være styr på din egen sikkerhed og tryghed. Det vil sige at holde styr på din egen sundhed og dine ejendele. Det gør du f.eks. ved at huske at låse din hoveddør, når du er ude.

Dernæst må vi forstå, at der er problemer, der rækker ud over vores grænser, hvor vi må forsøge at gøre vores. Og allersidst må vi se i øjnene, at det ikke altid går, som vi planlægger det. 

Anstrengelse

Gør dit eget først

Hvordan skal vi redde hele planeten? Ved først at have styr på vores eget liv. Det betyder, at vi skal have vores egen sundhed i godt behold. 

Dernæst kommer de mindre skavanker og sikring af ejendom. Her må vi selv finde smarte løsninger. Det kunne være med forsikringer, så vi ikke ender helt galt, hvis uheldet er ude.

Når det gælder ejendommen, kunne det også være at benytte den smarte funktion, alle døre har, der hedder en lås. Husk at låse døren, det kan være absolut nødvendigt, ikke bare for dine ejendeles sikkerhed, men også for en eventuel erstatning.

Så at hoveddøren skal låses, kan der ikke herskes tvivl om. Vi må passe på os selv, som vi passer på de ting, vi ejer.

Den grønne fremtid

Er vores egen sundhed og vores ejendoms sikkerhed i trygge hænder, kan vi begynde at se udover egen næsetip. For der er store samfundsproblemer, vi ikke kan løbe fra.

På den front ser det ikke alt for lovende ud, men vi kan alle gøre os en god, grøn indsats. Det kunne være ved at skifte til et energifirma, der har bedre udsigter? Prisen kan variere, men den er ofte meget god, når det gælder grøn energi – hvis ikke for din økonomi, så i hvert fald for klimaet.

Derudover er det grønne energiforbrug også vist på de produkter, du køber i dit lokale supermarked. Så kan du være med til at vælge de produkter fra, der ikke gavner klimasagen, og de produkter til, der gaver sagen. 

På den måde kan du også være med til at støtte op om kampen, helt i de små. For det er dér, hvor klimakampen skal vindes. Det er ved at være en fornuftig forbruger, der går op i sine produkter. 

Gletsjer

Når uheldet rammer dig

Kommer du så til skade, har du været involveret i et biluheld eller har du glemt dine nøgler? Så er der heldigvis hjælp at hente, så alting ikke tabes på gulvet. 

Har du f.eks. låst dig ude, findes der noget så skønt som en låsesmed, der kan hjælpe dig.

Så behøver du hverken at ødelægge noget for at komme ind eller forsøge at hoppe ind ad et vindue – og komme til skade i forsøget. Nej, så lad hellere en låsesmed klare ærterne.

Vi kan ikke undgå, at vores gode intentioner kan komme til at spænde ben for os. Men det skal da ikke stoppe os i at låse vores hoveddør, at køre bil eller at støtte op om klimaet.