bord

Vil du invitere dine venner til en bæredygtig middag?

n14

Mad hænger direkte sammen med miljøet. Økologi, naturressourcer, import og CO2 udledning er nøgleord inden for området, og mange mennesker er begyndt at blive mere opmærksomme på deres madforbrug og madspild. 

Det kan være lidt svært at implementere en klimavenlig diæt, idet den ofte kræver planlægning og forandring. Derfor kan det være en god idé at inspirere sine venner til at hoppe med på den grønne bølge ved at planlægge og udføre en bæredygtig middag for dem. På den måde kan de se, at det ikke behøver at være besværligt at spise grønt, og at det faktisk er yderst lækkert!

grøntsager

Planlægningen

En gennemtænkt og vellykket middag kræver planlægning og engagement. Som vært er der flere ting, man skal være opmærksom på, og når det drejer sig om en bæredygtig middag, er der endnu flere ting at tage i betragtning. Et middagsselskab handler først og fremmest om, at ens gæster føler sig godt tilpas og har det godt socialt. 

Dette arbejde begynder praktisk set allerede med invitationen til middagen. I stedet for at sende en digital invitation, kan du gøre det hele lidt mere personligt ved at give eller sende en fysisk invitation til dine venner. Mangler du toner til printeren, kan du købe billig toner under https://tonerland.dk. På den måde vil dine gæster føle sig endnu mere velkomne.

Bæredygtig mad

Selvfølgelig skal hele meningen ved middagen være, at gæsterne bliver inspireret af bæredygtig mad, og på den måde skal ens middag helst bestå af lokale råvarer i form af en vegetarisk eller vegan middag. Ved at købe sæsonbestemte råvarer sætter man et godt eksempel for sine gæster og gør grøn og sund mad mere tilgængelig for dem. Mangler man inspiration til lækre retter, kan man finde den på https://vildmedmad.dk/. Man kan for eksempel servere en lækker frisk bønnesalat med ovnbagte kartofler, hjemmebagt flute, yoghurtdressing og bagte grøntsager. Dertil kan du servere biodynamisk vin. Afslutningsvis kan man bage en lækker tærte med danske rabarber. 

 vinglas

Under middagen

Det kan godt føles lidt stressende at skulle arrangere en vellykket middag og være vært på selve dagen. Imens alting skal forløbe fejlfrit, må man desværre ofte lægge sine egne behov lidt til side, for at sikre sig, at alle gæsterne har det godt. Meget af tiden på selve aftenen og under forberedelsen vil utvivlsomt gå med at lave mad i køkkenet. 

For at skåne sig selv og sin ryg, kan man med fordel gøre brug af holdningskorrigerende tøj. Tøjet sikrer, at ens krop aktiveres og ikke “falder sammen”. På den måde kan man lettere klare at stå i køkkenet i timevis. Det er vigtigt at passe på sig selv i sin mission om at være en god vært, og du kan finde det passende holdningskorrigerende tøj på http://holdningskorrigerendetoejguide.dk/. Held og lykke med din helt egen bæredygtige middag!