genbrug

Indret hjemmet klimavenligt

n14

De fleste af os er nærmest pinligt opmærksomme på, at vi bliver nødt til at gøre noget ved klimaet fra menneskelig hån. Netop fordi det virker så komplekst og presserende kan det dog være svært at finde ud af, hvad man selv kan gøre. Det kan nemlig hurtigt blive til en problem stilling, man lader politikere og virksomhedsledere om at løse, mens vi selv bare ser på fra sidelinjen og i grunden lever vores liv som vi plejer. Med så presserende en problemstilling går den salgs dog ikke. I stedet bør vi tage det seriøs, at det faktisk ændrer noget, hvis vi begynder at cykle på arbejde eller indrette vores hjem bæredygtigt og klimavenligt.

genbrug

Klimavenlige møbler og hundelemme

Et bæredygtigt og klimavenligt indrettet hjem kan dog være mange ting. Det er selvfølgelig først og fremmest et, der et har et kæmpe oliefyr til at stå nede i kælderen, og som for vidt muligt sørger for god isolering i tag og vægge, så energien ikke spildes. Måske er det sågar et hjem, der overvejende opvarmes ved varmepumpe. De mere konventionelt indretningsmæssige ting kan dog også have noget at skulle have sagt. Forsøg for eksempel at møblere dit hjem ved hjælp af genbrugsvarer eller i hvert fald bæredygtigt fremstillede møbler. På den måde undgår du nemlig at bidrage til en industri, der i høj grad er en belastning for miljøet.

 

Noget så simpelt som en moderne hundelem såsom denne Staywell 760 kan faktisk også ende med at gøre rigtig meget. Med en hunelem i døren behøver du nemlig ikke konstant at åbne og lukke døren efter hundens luner og derved lukke en masse dyrt opvarmet luft ud i de kolde måneder, hvilket, i en dansk kontekst, nemt viser sig at være langt de fleste måneder. På den måde viser det sig altså, at der er masser af måder at leve mere klimavenligt, og at vi ikke bare kan vente på, at andre løser problemet for os.