hund

Gør din hund bæredygtig

n14

Det er vigtigt at være god ved kloden og at leve en bæredygtig tilværelse. Men derfor vil vi nu stadigvæk ikke give slip på alt det gode i livet også – som for eksempel dit elskede kæledyr. Hvordan gør du din elskede firbenede ven bæredygtig, så heller ikke deres liv kommer til at påvirke kloden i en negativ retning?

Det kan du læse lidt mere om i denne artikel. Læs med her hvis du gerne vil have nogle gode råd til hvad du skal gøre. 

passe på kloden

Tænk på foderet

En af de helt store syndere, når vi snakker om klimaskadende vaner, er den måde vi spiser på. Vi ved alle godt at utroligt meget mad bliver smidt ud hver dag til ingen grund. Og selv den mad, som vi faktisk får spist, har allerede gjort stort skade gennem den måde den er blevet dyrket på. Alle disse ting gælder os, når det drejer sig om den mad du fodrer dine dyr med. 

Hvis du virkelig går meget op i klimaet, så er det værd også lige at begynde at skæve til, hvad det er for ting og sager, der egentlig bliver proppet i din hunds mad. Hvor kommer de ingredienser fra? Er foderet lokalt blandet og solgt? Eller kommer det måske langt væk fra og skal transporteres flere tusinde kilometer blot for at ende op i din hunds mave?

Prøv engang når du har en rolig eftermiddag at sætte dig ned og undersøge, om du ikke kan finde noget foder, der er mere bæredygtig end det du allerede bruger. Måske hunden endda vil bryde sig bedre om det også?

mennesker med hund

Hundeudstyret

Når man har hund, så har man som regel også en masse udstyr til dem. Ligesom med foderet så kan hundeudstyret også være kommet langvejs fra og rejst flere tusinde kilometer, før det dukker op i dit hjem. 

Hvis du elsker at gå en god tur eller bare gerne vil forkæle din hund med noget nyt legetøj, så er det en god ide at begynde at kigge om efter noget nyt hundeudstyr. Og når du nu er i gang, så kan du jo lige så godt vælge en, som du også moralsk kan stå inde for.

Kig gerne på hvilket materiale som hundeudstyret er lavet af. Hvis du ikke allerede nu ved, hvilke materialer der er bæredygtige og hvilke der ikke er, så er det en god ide at undersøge allerede nu. Der findes utroligt meget mikroplast i vores tøj og diverse tekstiler og måske findes disse også i din hunds yndlingstæppe? 

Når man har hund, er man ansvarlig for at passe godt på den, men derfor har man jo heller ikke lyst til at glemme sit ansvar overfor kloden. Så husk endelig at undersøge sagen til bunds, før du går ud og køber løs til hunden.