Teknologi og miljø

Skift til en miljøvenlig vaskemaskine

n14

Var du klar over, at stort set alle de hårde hvidevarer du har i dit hus faktisk kan erstattes med mere miljøvenlige udgaver? Dette er faktisk rigtig gode nyheder for alle os, der gerne vil gøre vores til, at planeten får lidt bedre vilkår at klare sig under. Og der er faktisk også andre gode nyheder for alle dem, der vælger at anvende miljøvenlige hårde hvidevarer. Ved at skifte til en grønnere vaskemaskine, så vil du faktisk opleve en årlig besparelse på adskillige hundrede af kroner. Af disse grunde bør du måske netop overveje at udskifte din gamle energisluger med en ny miljøvenlig vaskemaskiner, der jo netop kan give dig store besparelser på elregningen, og ikke mindst din årlige vandregning.  Selv hvis du måske ikke har det fulde beløb til en ny maskine, så bør du måske overveje, at tage et mindre strakslån, så du kan få råd til din nye vaskemaskine. Dette lyder jo fantastisk, men er der slet ingen negative effekter ved at skifte til en energivenlig vaskemaskine?

Miljøvenlige vaskemaskiner under luppen

Miljøvenlige vaskemaskiner kommer med mange klokkeklare fordele med i handlen, men har dog også nogle bagsider, man som forbruger skal være bevidst om.

Fordele

  • Mindre elforbrug: en miljøvenlig vaskemaskine bruger betydeligt mindre vand og elektricitet end almindelige vaskemaskiner, hvilket selvfølgelig er rigtig godt for miljøet og din pengepung.
  • Kraftigere centrifugering: dette gør, at dit tøj vil tørre langt hurtigere og oftest ikke behøve at ryge en tur i tørretumbleren.

Ulemper

  • Mug: hvor der er fordele er der som regel også ulemper, og miljøvenlige vaskemaskiner er ingen undtagelse. Fordi disse maskiner netop bruger langt mindre vand, så er der en chance for, at dit vaske- og skyllemiddel ikke vil blive ordentligt skyllet ud. Dette er selvfølgelig ikke verdens bedste nyheder, idet dette rent faktisk kan være grobund for mug, hvilket selvfølgelig ikke er noget man ønsker sig.

Forebyggelse af mug

Når dette så er sagt, så er ulemperne ved en miljøvenlig vaskemaskine faktisk noget man i stor udstrækning selv kan forhindre; og mange maskiner kommer faktisk endda med et særligt program til at bekæmpe netop dette problem. Selv hvis dette program ikke skulle være nok, så kan du dernæst lejlighedsvist køre en tom vask med et par deciliter eddike med i tromlen; og vupti, du har nu ikke længere et problem med mug i hverken tøj eller maskine.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.