miljø

Gør bæredygtighed til en del af din hverdag

n14

Ønsker du også at tage aktiv del i den grønne omstilling? De fleste er efterhånden klar over, at den bæredygtige livsstil også er en ultra moderne, og ikke mindst nødvendig livsstil. Derfor er der også flere og flere, som vælger at lave nogle aktive ændringer i deres livsstil, så den bliver mere bæredygtig.

Der er rigtig mange måder at gøre sin livsstil mere bæredygtig på, så det handler meget om, hvilke vaner man rent faktisk tænker vil kunne gøre en forskel at ændre på. Der er mange, som vælger at have kødfrie dage, og så kan man også vælge at flyve mindre, købe mere genbrug eller at tage cyklen fremfor bilen.

Her får du nogle tips til, hvordan du kan gøre din hverdag mere grøn – og dermed også super moderne.

Tænk over dit forbrug

At tænke mere grønt i hverdagen handler først og fremmest om at tage et kig på nogle af dine vaner. De fleste mennesker har nok en dårlig vane eller to, som ikke just er det bedste for klimaet. Om det så er, at man kører for meget i bil, eller om man konstant køber nyt tøj hjem fra nettet, er der ting i hverdagen, som faktisk er ret skadelige for klimaet, uden at man ved det,

Så det gælder altså om at tage et kig på nogle af disse og se, om man ikke kan skære lidt ned. Man kan eksempelvis udfordre sig selv til at cykle på arbejde hver anden dag eller holde en pause fra shopping i en hel måned. Det gælder nemlig om at vænne sig af med disse vaner, som faktisk er ret dårlige for miljøet.

Et grønt køkken

Et sted, hvor mange er begyndt at ændre på sine vaner, er i køkkenet. Rigtig mange har taget den plantebaserede livsstil til sig, måske med undtagelse af nogle enkelte dage. Og faktisk er der også rigtig mange lækre retter, som man kan lave helt uden kød. Og efter et par måneder uden kød, vil det sikkert ikke engang føles underligt at spise primært vegetarisk.

Når du så en gang imellem vil tage nogle retter med kød ind i køkkenet, hvilket der selvfølgelig stadig kan være plads til med måde, kan man så også vælge at gå all in med tilberedningsmetoder såsom sous vide, så man også gør noget særligt ud af det, når man endelig laver mad med kød.