Tænk alle aspekter ind i vores bæredygtige liv

n14

Når det kommer til klimaet og den bæredygtige fremtid, som vi alle sammen forhåbentlig ser ind i, kan det nogle gange virke, som om målet derhen er ret så trist og nærmest en straf. 

Oksekød er ikke en god ide, for køerne forbrænder utrolig meget, når de går og græsser på markerne. Og vi burde lade være med at spise så meget kød i det hele taget, så vi kan udnytte landbruget bedre.

Men vi må ikke glemme noget meget vigtigt i alt det her, vi må ikke glemme at have os selv med. Det er okay at spise oksekød, det er okay at spise klimabelastende mad, hvis det er det, du har behov for. 

Lækker mad er ingen klimasynd

Vi skal handle hurtigt og vi skal tage de store ryk. Det er forudsætningen for, at vi overhovedet kan nå at gøre noget ved de scenarier, som vi hører om fra forskerne. 

Og disse handlinger kommer ikke bare oppefra. Hvis de kom oppefra, havde vi formentligt ikke stået i denne situation. 

Klimahandlingerne sker i stor stil, fordi borgerne på jorden kræver, at deres ledere drages til ansvar for de ting, som du påfører klimaet. 

Så der i høj grad os, der skal bære fanen fremad, når det gælder klimapolitikken. Vi skal holde magthaverne i ørene, og vi skal gøre de ting, vi kan, for at bremse udviklingen. 

Betyder det så, at en lækker sous vide oplevelse med en oksebøf er forbudt, fordi den er dyr på klimakontoen. Selvfølgelig gør det ikke det. 

At vi har billedet i hovedet, og at vi bremser indtaget af f.eks. oksekød, er nok mere passende for mange af os. Men derfor kan du stadig købe dig en sous vide og lege med en lækker ribeye. 

Og så er det heldigvis også så smart, at vegetariske opskrifter også findes til en sous vide. 

Bæredygtig underholdning til ventetiden

Mens du så har grøntsagerne eller bøffen nede i vandet, kan du så tjekke op på nogle strikkeopskrifter

Når vi trives allerbedst i vores hverdag, kan vi træffe de bedste og rigtige beslutninger. 

Hvis vi er bevidst om klimaforandringerne og den bæredygtige fremtid og handler derefter, så kan vi, og så skal vi kunne have spise lækkert mad som en god oksebøf i sous vide. 

Hvis vi hugger i de samme gamle beder og ikke fatter, hvorfor vi nogensinde sagde ja til at blive vegetar, hvad er så ideen? Hvis du ikke selv er med, så bliver det nogle meget lange og sure år.