Plante i elpære

Gå med bæredygtigt tøj

n14

Er det på tide at købe en ny t-shirt eller nogle nye bukser? Mangler du en flot kjole til den store fest, som du skal til på lørdag? Så er det en god ide at vælge bæredygtigt tøj. Læs mere her om fordelene ved at gøre det og hvordan du finder frem til de rette mærker. 

Godt for klimaet og kontoen

Det er godt både for klimaet og for kontoen at vi bruger bæredygtigt tøj. Vi bør alle gøre vores til at rette op på disse voldsomme klimaproblemer, som vi står overfor. Og det kan du blandt andet gøre ved at bestille bæredygtige produkter fremover. 

Men udover at få den grønne samvittighed på plads, så kan det også være meget sundt for økonomien at fokusere på at lave grønne valg. Ofte er bæredygtige produkter nemlig lavet i meget bedre og mere holdbart materiale. Jo længere produkterne holder, jo mindre forbruger man også og jo mere klimavenligt er det altså. Det er derfor noget disse mærker lægger meget vægt på. 

Derudover kan bæredygtigt tøj simpelthen føles meget rarere på kroppen. De fleste kan i sandhed mærke forskel på økologisk bomuld og andet tekstil, som er i lavere kvalitet. Der er en verden til forskel.

Hvilke mærker skal du vælge? 

Hvilke mærker skal du have kig på, hvis du leder efter bæredygtigt tøj? Der er ret mange mærker at vælge imellem efterhånden og det kan derfor hurtigt virke en smule intimiderende. Men frygt ej. På internettet kan du finde det hele!

Det er helt klart nemmere at finde frem til nogle gode klimavenlige mærker, når du leder efter produkterne på nettet. Det er trods alt begrænset hvor mange lokale butikker man har i nærheden af sig, som sælger bæredygtigt tøj. Og selv hvis man bor i hovedstaden, hvor der ellers er mange muligheder af alting, så kan det være begrænset hvor meget tøj den enkelte butik egentlig har. 

En anden fordel ved at købe det bæredygtige tøj hjem på nettet er, at man dermed kan nærlæse alting omkring mærket, før man køber fra dem. Det er for eksempel altid meget rart at læse nogle anmeldelser igennem og se, hvad tidligere kunder har at fortælle.