grøn, natur, jord, blad, miljø, klima

Derfor er det mere bæredygtig at vælge et plankebord

n14

Er du typen, der godt kan lide at tænke på miljøet, når du kan? Der er rigtig mange forskellige parametre her i livet, hvor det kan give mening at tænke mere bæredygtigt. Jo mere vi alle sammen er med til at gøre – jo større en betydning kommer det til at have i sidste ende. I nogle tilfælde giver det virkelig god mening at være bæredygtig. Det kan du f.eks. være, når du skal vælge dit nye spisebord til boligen. Hvis du gerne vil vælge en løsning, der er mere bæredygtig, så kan du med fordel overveje at købe et plankebord. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det er det mere bæredygtige valg.

hænder, træ, jord, dyr, himmel

Træ er bedre end plastik 

Det er vist ikke længere mange, der er i tvivl om, at plastik er dårlig. Der er så meget plastik, der ikke bliver genbrugt, og det tager rigtig mange år for naturen, hvis det selv skal nedbryde det. Derudover er selve plastikproduktionen også ret skadelig. Der er nogle tilfælde, hvor det kan virke besværligt at tage det mere bæredygtige valg. Men når det kommer til valg af spisebord, så er det klart, at det er let at vælge et plankebord frem for et, der er fremstillet af plastik.

Holder stilen i mange år

Noget, der ofte virkelig ikke er bæredygtigt, er mode. Det er også fordi, at tendenser så hurtigt kommer og går, at man lokker folk at konstant at smide ud og købe nyt. Det kan være, at det også er en fælde, du selv er faldet i nogle gange. Men derfor behøves det ikke at være en fælde, du falder i flere gange. Det er langt bedre for miljøet, hvis du generelt bliver bedre til at bruge penge på ting, som du kan have i mange år fremover. Et plankebord går aldrig af mode, og derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt det skal skiftes ud igen om nogle år. 

materiale, gulv, lakeret, mørk

Holder mange år med god vedligeholdelse

Men der er også en anden grund til, at folk ofte har tendens til at smide ud og købe nyt. Det skyldes nemlig, at man ofte køber noget i dårligere kvalitet, fordi det er billigere. Men det er bare ikke alle steder, det giver mening at prøve at spare de penge, hvis man skal gå så meget på kompromis med det bord, man faktisk gerne vil have. Hvis man har et plankebord, så er det blot vigtigt, at man sørger for at pleje det med noget træbeskyttelse fra tid til anden. Når du gør dette, så skal den ofte mere have end ét lag, og her er det vigtigt, at du altid venter, olien er tørret ind, før du begynder at komme mere beskyttelse på. Som du kan læse dig frem til, kan der altså være flere grund til, at det kan være bæredygtigt at vælge et plankebord frem for mange andre. Men derudover er plankeborde og utrolig smukke, så det er bare lige en ekstra bonus.