Kvinde på shoppingtur

Tag offentlig transport i ferien – for klimaets skyld

n14

Når sommerferien sætter ind, er vejnettet nærmest helt sort og overbelastet af biler. Alle skal på ferie, og mange skal i samme retning. Det udleder naturligvis en masse brændstof og deraf CO2. I stedet for at tage bilen kan du slå et personligt slag for en mere miljøvenlig rejsemetode – nemlig den offentlige transport. Med offentlig transport kan du nemt og bekvemt komme til at fra shopping til landlig idyl.

Egeskov Slot

Tag på shopping i Aalborg Storcenter

Vil du gerne ud og give den gas med en god gang shopping, så er Aalborg storcenter et oplagt valg. Her finder du et væld af spændende butikker, der bugner med alt det nye inden for mode, gadgets og meget mere – og du kan helt sikre finde nogle gode, vaskeægte nordjyske tilbud, som du ikke kan modstå. 

Tag gerne en pause i løbet af dagen, sid indenfor, og nyd et lækkert måltid på en af restauranterne, eller spis en lækker is. Som en ekstra positiv ting ved Aalborg Storcenter, så er der massevis af parkeringspladser – og de er helt gratis at afbenytte modsat mange andre steder.

Tag på ferie på idylliske Fyn

Fyn er kendt for mange ting. Når mange tænker på Fyn, så kommer de til at tænke på gode, gamle danske film af Morten Korch. Det er på Fyn, du finder alle de gamle, flotte, bevaringsværdige bindingsværker i de ikoniske sorte og hvide farver – og naturligvis med det hyggelige stråtag. Og så er der en smuk natur på Fyn.

Fyn byder også på en række seværdigheder, der er værd at aflægge et visit. Det er blandt andet i Odense, du finder den verdensberømte forfatter, H.C. Andersens hjem, der fungerer som museum, hvor man kan komme ind og få et indblik i forfatterens liv, da han levede. 

Det er også på Fyn, du finder en af landets bedst bevarede vandborge – nemlig Egeskov Slot. Kom på en guidet tur inde på slottet, hvor du vil få et indblik i slottets dragende historie og vandrehistorier. På udendørsarealerne finder du smuk natur og en spændende labyrint – og naturligvis mulighed for leg til det små. Tiltrækker gammel historie og historiske bygninger din interesse, så er der også Valdemars Slot eller Det Fynske Frilandsmuseum. 

Du kan også aflægge Tinderboxen et besøg – eller måske tage på en hyggelig gåtur i Tusindårsskoven. Er du glad for dyr, kan du også bruge en hel dag i Odense Zoo og nyde synet af de mange dyr, der ikke findes i vores natur. Mulighederne er mange i begge ender af landet – også med offentlig transport til at nå destinationen.