bio

Et nedre miljø med bæredygtige pottemagneter

n14

Bæredygtighed er et emne som er meget vigtigt i den verden vi lever i. Derfor prøver langt de fleste at kigge efter mange forskellige måde hvorpå man kan lave nogle ændringer der gør ens liv mere bæredygtigt. Også selv ved ting, som de fleste af os ikke kender til, som fx pottemagneter.

Et eksempel på bæredygtighed i industrien

Larko Magneter A/S tænker over hvordan de kan mindske deres aftryk på jordens klima og miljø. De tænker på hvordan produktionen af pottemagneter kan gøres med mindst mulig miljøbelastning. Generelt set prøver de at tænke bæredygtighed ind i flere dele af virksomheden. Både deres egen interne produktion, men også i forhold til hvem de vælger som underleverandører til dem selv.

En måde hvorpå du kan se at de faktisk lever op til disse mål, er ved at se hvilke certificeringer de har fået. I Europa giver man nemlig virksomheder der lever op til specifikke miljøkrav en certificering, så deres kunder kan blive oplyst om at produktet er mere bæredygtigt.

Hvis du føler at sådanne tiltage er vigtige, så er den bedste måde at støtte en sådan udvikling på at man vælger deres produkter.

Ved at vælge en virksomhed der netop gør sig disse tanker, som for eksempel Larko Magneter A/S, så giver du også selv et skub i den rigtige retning.

For det kommer ikke omkostningsfrit, når en virksomhed vælger en mere miljøvenlig kurs. Derfor har de brug for at nogle støtter dem økonomisk ved at købe produkter fra dem. Så næste gang du leder efter for eksempel pottemagneter, så husk ikke blot at tænke i kroner og øre, men overvej også ommer vil være med til at tænke på miljøet ved dine køb. Dine penge har også magt til at forandre ting.

Tjek firmaet bag

Faktisk er der noget du kan gøre ift. at bidrage til en mere bæredygtig verden. For når du leder efter et givent produkt, husker du så at tjekke hvad det pågældende firma tænker om miljø og bæredygtighed? Mange er vant til at tjekke om de går op i kvalitet, men ønsker man at påvirke miljøet positivt så bør man også tjekke om en underleverandør tænker bæredygtigt.

Der er nemlig rigtig mange aspekter du personligt kan have svært ved at påvirke. Men noget du kan gøre, er at støtte de virksomheder, som selv gør noget for at gøre deres produkt så miljørigtigt som muligt.

Hvis du for eksempel leder efter pottemagneter, så tag et kig på virksomheden der laver dem. Har de tænkt over om deres produktion kan gøres mere miljøvenlig? Har de generelt set nogle målsætninger for deres virksomhed når det kommer til bæredygtighed?