Gamling i vegas

Nemme tips til en mere bæredygtigt hjem

n14

Bæredygtighed er blevet et fokuspunkt for mange mennesker. Mange ønsker en omstilling til en mere miljørigtig måde at gøre tingene på – både i det store perspektiv og i dagligdagen. Men mange føler måske samtidig, at det er svært at komme i gang. Men det behøver faktisk slet ikke at være så svært. 

Det er nemlig vigtigt at huske på, at lidt er bedre end ingenting. Og små ting, du gør anderledes i hverdagen, er også et skridt på vejen. Her får du et par nemme tips til, hvordan du kan få et bæredygtigt hjem og dermed en mere miljørigtig hverdag.

Portræt af gravhund

Sørg for, at opvaskemaskinen kun skal vaske en gang

Mange danskere har en opvaskemaskine i hverdagen. Det er et genialt værktøj på travle dage, hvor tiden til at vaske op i hånden måske ikke umiddelbart er inden for rækkevidde. Men en opvaskemaskine bruger også både vand og energi. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at maskinen er effektiv, når det vasker.

Mange oplever for eksempel, at opvaskemaskinen ikke vasker ordentligt – at bestik, glas og tallerkener måske ikke kommer helt rene ud efter en vask i maskinen. Det er naturligvis ressourcespild, hvis man er nødt til at vaske sin service flere gange. Derfor er det en god idé at sikre sig, at opvaskemaskinen virker, som den skal.

Derudover er det en god idé at sikre sig, at opvaskemaskinen er helt fyldt, inden den bliver sat til at vaske, så man først bruger den, når det er absolut nødvendigt.

Til sidst er mange opvaskemaskiner i dag udstyret med en ‘grøn’ funktion, der gør, at maskinen bruger færre ressourcer når den vasker. Vil du vaske bæredygtigt, er denne funktion også nyttig.

Vælg mere bæredygtigt, når du køber hundeudstyr

Et område, hvor de færreste måske tænker bæredygtigt, er når det kommer til kæledyr. Og det er egentlig pudsigt, fordi der er mange gode muligheder for at træffe mere bæredygtige beslutninger, når man eksempelvis købe legetøj eller udstyr til sit kæledyr. Især hunden er en stor klimasynder. Er du en af de mange danske hundeejere, kan det derfor være en idé at tænke sig ekstra godt om.

Et par gode tips til at komme i gang med at vælge mere bæredygtigt, når man handler til hunden kan være at vælge udstyr og legetøj uden store mængder plastikindpakning og at vælge bionedbrydelige hundeposer. 

Desuden kan det være en idé at overveje at begynde at lave noget af hundens foder selv, da det foder, man kan købe i butikkerne typisk består af kød, som har været en længere – og ikke særlig miljøvenlig – proces igennem.

Pose med affald

Begynd at sortere dit affald

Er du endnu ikke begyndt at sortere dit affald, er det et rigtig fornuftigt sted at starte din omstilling til en mere bæredygtig hverdag. Det er blevet relativt nemt i dag at sortere sit affald, fordi der mange steder er gode og intuitive inddelinger af skraldespande og containere, der hjælper dig på vej. Samtidig står det angivet på flere og flere emballager til diverse varer, hvordan affaldet skal sorteres.