miljø

Et bæredygtigt liv med hund

n14

Menneskets bedste ven på fire ben er en fantastisk tilføjelse til hjemmelivet. Det er dog også en investering, hvis du vælger at få hund, hvor der dagligt vil være udgifter til mad og løbende være behov for dyrelægetjek, hundeudstyr og legetøj. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du lever bæredygtigt med hund.

Hunde koster ekstra på klimaregningen

Med en hund får du ikke bare en kærlig ven at komme hjem til; det giver også ekstra god grund til at komme ud at gå og få luftet ikke kun hunden, men også dig selv. Det kommer dog ikke uden konsekvenser for miljøet, når du anskaffer dig en hund.

En hund har nemlig behov for en proteinrig kost, hvor størstedelen kommer fra kød. Mens vi mennesker har mulighed for at skrue ned for kødforbruget, er hunden skabt til hovedsagligt at få sin energi fra kød. Der er dog ting du kan gøre, for at leve så bæredygtigt som muligt med dit kæledyr.

Køb bæredygtigt hundefoder

Rigtig meget hundefoder er lavet på proteinrige kilder såsom okse- eller kyllingekød. Derfor kan du gøre en forskel ved at vælge en type foder, der indeholder mere bæredygtige former for kød. Det kan eksempelvis være fiskehoveder eller andre restprodukter fra kødproduktionen, der ikke har så stort et klimaaftryk som eksempelvis oksekød har.

Hunden er også langt bedre end eksempelvis ulven til at nedbryde stivelse fra eksempelvis ris, kartofler og bønner, så vælg gerne foder med et højt indhold af dette, hvis du vil skære ned på kødforbruget.

hund

Giv din hund miljøvenligt legetøj

En hund har brug for hundeudstyr i form af hundeseng eller -kurv, madskåle, legetøj, seler og alt muligt andet. Ligesom du er opmærksom på, hvad de produkter, du selv bruger, indeholder, bør du også vælge miljørigtige produkter til din hund. Den tager nemlig på samme vis som dig skade af sundhedsskadelige kemikalier.

Husk at samle op efter din hund – med bæredygtige hundeposer

Når du går tur med hunden, så er det altid bedst at have en hundepose eller to med i lommen. Det er nemlig skidt for naturen, hvis det samme område trafikeres af mange hunde, og ejerne efterlader afføringen. Studier har vist, at der er færre småfugle og dyr i de områder, hvor der efterlades afføring.

Når du skal købe hundeposer, så gå efter kompostbare poser i stedet for plastik. Plastikposen er nemlig ikke bionedbrydelig, og du vil opleve at bruge mindst en pose om dagen. Det er derfor ekstra hårdt for miljøet, hvis du ikke vælger det bæredygtige alternativ.