Kvinde i stol

Selvforkælelse i hverdagen: 4 bæredygtige idéer

n14

Selvforkælelse er noget, som alle godt kan blive bedre til i hverdagen. Ofte kan man nemlig have så travlt, at det bliver svært at nå at tage sig godt af sig selv. Det er dog en stor skam, da det at passe godt på sig selv, er en stor og vigtig del af at have det godt.

Få derfor her 4 idéer til hvordan du kan få mere selvforkælelse ind i hverdagen – på bæredygtig vis, selvfølgelig. 

Massage

Prøv massage, når det passer dig 

Nogle gange kan man bare godt have brug for en god massage. Men i en travl hverdag, kan det være svært at få sat tid af til at tage hen på en massageklinik. Heldigvis er der også en løsning på dette. Nogle massører kører nemlig ud, og tilbyder massage i eget hjem. Udekørende massage Vordingborg er populært, og en bæredygtig måde at forkæle sig selv på. 

Med udekørende massage, kan du opnå velvære i dagligdagen, lige når det passer dig. Hvorfor ikke undersøge mulighederne i dit område for udekørende massage? 

Spis sund og lækker mad

Første tip du kan benytte dig af, for at få mere selvforkælelse ind i hverdagen, er at spise sund og lækker mad. Når du spiser lokalt dyrket mad, og undgår animalske produkter, kan du på denne måde forkæle dig selv på bæredigtig vis. God, sund og nærende mad er nemlig vigtig for at kunne have en sammenhængende hverdag. Med en sådan hverdag, bliver det hurtigt meget lettere at have overskud til alt det, man gerne vil nå.

Udover at det smager og føles helt fantastisk at huske på at indtage sund og lækker mad, er det også godt for kroppen. Det erstatter nemlig de usunde måltider, man godt kan have en tendens til at fylde sig med, når man er træt, og kroppen kører per automatik. 

 Velvære lys

Tag en hyggedag

Når man har meget at se til, og mange forskellige travle opgaver, er det man trænger mest til nogle gange bare en hyggedag. En hyggedag, hvor man ikke rigtigt foretager sig noget, men blot hygger rundt derhjemme. Dette er også en vigtig form for selvforkælelse – og så er det endda bæredygtigt. Når du giver dig selv lov til at komme helt ned i gear, vil du nemlig kunne mærke, hvor godt det gør at få slappet af i hele kroppen. 

Der er mange forskellige ting, som man kan lave på en sådan hyggedag. Du kan eksempelvis læse en god bog, prøve en ny opskrift af, gå en god tur eller blot hygge dig med en skål popcorn og yndlingsserien på sofaen. 

Afsæt mig-tid hver eneste dag

Uanset hvor travlt et liv du lever, er det vigtigt hver dag at stoppe op og bruge tid på noget, som gør dig glad. Det er en bæredygtig vane, som er med til at give dig en følelse af velvære. Bare 30 minutter brugt på mig-tid hver dag kan gøre underværker, og begynder du på denne praksis, vil du meget hurtigt kunne mærke forskel.

Hvad kan man så lave i den mig-tid? Ja, lige hvad man vil! Her kan du for eksempel løbe en tur, prøve lidt yoga, læse et kapitel i din nye bog, eller drikke en kop kaffe på terrassen. Der er mange gode idéer til hvad du kan lave, og du har helt sikkert også selv tanker om hvad du kan bruge din mig-tid på.