Skal dit næste spisebord være i bæredygtigt træ?

n14

Bliv miljøbevidst på den stilede måde med et træbord i genbrugstræ. Hvorfor ikke tænke på miljøet, samtidig med at du får den fedeste indretning i hjemmet? Ofte bliver træborde lavet i genbrugstræ. Smukke og ikke mindst unikke. Hvert stykke genbrugstræ har nemlig sin egen historie, og der er ikke to stykker der er ens. 

Massivt egetræsbord

Plankeborde for enhver smag

Borde i træ har været moderne længe, og der ser ud til, at denne trend fortsætter. Hvorfor ikke følge med trenden og investere i et plankebord? De mest populære er nok borde lavet i egetræ. Et massivt egetræsbord er virkelig også cremen af cremen, når vi snakker plankeborde. Men vidste du, at der faktisk er utrolig mange muligheder, når vi snakker træborde? Der er mange forskellige træsorter, der kan bruges, og ikke mindst er det værd at overveje et bord lavet i bæredygtigt træ.

Bæredygtigt træ kan komme mange steder fra. f.eks. gamle skibsplanker, som også kan bruges til gulv. Det kan også komme fra gamle bygninger eller hegn og lader. Fælles for dem alle er, at du med genbrugstræ for et helt unikt og råt bord. Man kan eventuelt lege lidt med træets udtryk ved at efterbehandle det på forskellige måder. Et bord i genbrugstræ vil tilføre dit hjem enormt meget varme og charme, og en ting er helt sikkert; du vil ikke finde et bord magen til dit. Et plankebord i genbrugstræ vil tilføre dit hjem noget historie, og træet vil hele tiden udvikle sig og fortælle dets historie.

Træbord

Et nordisk hjem med charme

Elsker du den nordiske stil? Så overvej om et massivt plankebord skal være din næste investering til dit hjem. Den nordiske stil har været moderne et stykke tid. Den kan for nogen synes en smule kold og lidt for enkel, men så er det måske en ide at tage lidt varme ind i indretningen ved hjælp fra et flot plankebord. 

Et plankebord har en utrolig lang levetid, da det ikke er muligt at slide et plankebord op. Som sagt kan et plankebord give lidt varme til et nordisk indrettet hjem, men du har også mulighed for at style din indretning på en måde, så plankebordet indgår som en del af den nordiske stil. 

Bæredygtigt træbord

Pas på dit egetræsbord

Når du har investeret i dit nye flotte egetræsbord, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Et plankebord skal vedligeholdes, så det bliver ved med at fremstå flot. Træ er et levende materiale, og derfor kræver det også lidt vedligeholdelse. Så bevarer du skønheden i dit bord i mange år frem. 

Udover at give beskyttelse til dit bord, vil træolie også give en super flot finish til dit bord. Et træbord kan oftest ikke nøjes med en oliebehandling. Efter første omgang skal du lade det tørre godt ind, og så skal du give det en omgang olie mere. På den måde mætter man træet helt, og det bliver flottere og mere modstandsdygtigt. Husk at påføre olien langs plankerne, altså på den lange led. Efter anden påføring skal du huske at tørre bordet af med en fugtig klud, så du får fjernet overskydende olie. 

Med den rette behandling af bordet, vil du gøre bordet resistent over for pletter, og du vil på den måde bevare dets flotte udseende og dets levetid.