Pendler og cyklist

Derfor vinder cyklen over bilen som pendlertransport

n14

Langt de fleste billister hader den daglige pendlertur til og fra arbejdet med den altid umulige parkering som fast følgesvend. Men var du klar over, at du rent faktisk kan gøre denne del af din hverdag langt bedre. Det eneste, du skal gøre, er at skifte din bil ud med en cykel (måske endda en el-cykel), og i det følgende kan du netop læse hvorfor. 

I en artikel på finans.dk kan du læse mere om emnet, hvis du stadig mangler lidt overbevisning. 

Du sparer penge

At pendle i bil er noget, der tærer på ens bankkonto. For det første skal der bruges penge på benzin. For det andet skal bilen på værksted i tide og utide. For det tredje skal du ofte betale for dyr parkering. Ved at cykle på arbejde slipper du dermed for alle disse udgifter og kan nu bruge dine hårdt tjente penge mere fornuftigt.

Sport og fritid

Du får motion

Det siger nok sig selv, at du får langt mere motion på en cykel end ved at sidde i en bil. Ved at bruge dine muskler vil du automatisk føle dig bedre tilpas og med langt større overskud. Desuden er den friske luft på cykelturen heller ikke den værste ting i verden for dit helbred.

Du slipper for parkeringshelvedet

Med en cykel vil du slippe meget nemmere omkring den daglige parkering – og så er det gratis. En cykel er desuden også et pladsbesparende transportmiddel, og du vil stort set kunne parkere din cykel hvor som helst. Du skal blot huske at låse den, når du placerer den i cykelstativet. 

Motion og transport

Du er en god borger

Ved at cykle slider du samtidigt betydeligt mindre på det offentlige vejnet, hvilket sparer skattekroner. Desuden forurener du ikke med en cykel, hverken med beskidt luft eller for megen støj.

Du lærer dit nærområde at kende

Som pendler billist kan man ofte føle, at man efter endt kørsel kun har oplevet røde lys og trafikkøer. Ved at skifte til cykel har man nu muligheden for at se sig langt bedre omkring. Man har b.la. muligheden for at skyde genveje eller omveje og ikke mindst vælge ruten igennem parken eller søområdet. Det er faktisk en perfekt måde at starte og slutte sin arbejdsdag på.