flatlay-garderobe

Byg en bæredygtig garderobe

n14

De fleste danskere går op i deres beklædning, og mange bruger mange penge på at se godt ud. Det er dog en stor udgift for miljøet, hvis du konstant køber nyt tøj. Særligt hvis det er fragtet hele verden rundt, før det ender i dit klædeskab. Her får du gode råd til, hvordan du gør din garderobe mere bæredygtig.

Grøn klode

Ryd ud i skabe og skuffer

Du gemmer sikkert langt mere tøj inde bagerst i skabet, som du i virkeligheden aldrig får brugt. Det kan være fejlkøb eller tøj, der ikke passer eller er behageligt nok til, at du går med det. Derfor er det en god ide, at du får ryddet ud i dit klædeskab. Behold det tøj, du bruger, og som har en form for affektionsværdi. Det tøj, du ikke længere bruger, kan du sende til genbrug, så det får et nyt liv – alternativt kan du sælge det. Ved at rydde ud, kan du også lettere overskue dit tøj. På den måde får du nemt ved at finde et sæt om morgenen inden arbejde.

Køb gode kvalitetsprodukter, der kan holde mange år

Hvis du gerne vil eliminere dit tøjspild, bør du gå efter god kvalitet, der kan holde i mange år. Det gælder både dit helt almindelige tøj, men også overtøj og sko. Tænk over hvilke elementer du har brug for igennem et år, så du har det, du skal bruge både i sommer-, vinter- og overgangstiderne. Hvis du er på udkig efter et par gode herresko, kan du finde mange gode kvalitetsprodukter lige her. Vælg tøj og fodtøj, der giver dig både glæde og god samvittighed.

Tøj på stativ

Køb brugt – det holder stadig

Skal du til en fest eller mangler noget nyt tøj, fordi det gamle er slidt eller ikke passer længere, kan du lede i genbrugsbutikker eller online salgssteder efter brugt tøj. Du kender garanteret selv, at du har købt tøj, der ikke bliver brugt og stadig har mærker i. Du kan derfor sagtens finde gode kvalitetsprodukter, der intet fejler, hvis du køber brugt. Oveni kan du måske finde tøj eller sko, der er helt unikke, så du ikke dukker op til fester og på arbejde i tøj, som alle andre også har på.

Gå efter mærker, der arbejder for en bæredygtig fremtid

I dag er der et stigende fokus på, hvordan vi hjælper hinanden med at gøre planeten til et bedre sted for os alle og for fremtiden. Heldigvis har flere tøj- og skomærker taget den grønne hat på og tænker bæredygtighed ind i produktionen. Ofte vil mærkerne gøre opmærksom på, at tøjet og skoene er produceret af økologiske materialer eller under mere miljørigtige forhold. Det gør det lettere for dig som forbruger at finde tøj til din bæredygtige garderobe. Gå derfor efter mærker, der gør en aktiv indsats for en grønnere fremtid med god samvittighed.