Solnedgang

Din guide til en god og billig ferie på Bornholm

n14

Går turen snart til Bornholm? Og vil du gerne gøre det så billigt som muligt? Bornholm kan lidt af hvert – og heldigvis er Bornholm også et af de steder, hvor du ikke nødvendigvis bliver ruineret af at holde ferie. Det skyldes, at mange af Bornholms seværdigheder er i naturen – og naturen er som bekendt gratis. Bornholm er et skønt, dansk ferieparadis, som er kendt for magiske strande og smukke kyster og klipper, og har du ikke været på Bornholm endnu, er det bare med at komme afsted.

Dueodde

Hvornår er det billigst at tage til Bornholm?

Som alle andre turistmål har Bornholm også en højsæson, hvor alt er markant dyrere end den resterende tid af året. Højsæsonen løber fra midt juni til og med august – tag derfor afsted uden for højsæsonen, og du vil opleve, at priserne er en hel del lavere. Tag for eksempel afsted i maj eller september, hvor det danske sommervejr er skønt og ikke alt for varmt – her vil du kunne få et skønt sommerhus eller feriebolig til en virkelig god pris.

Vil du meget gerne afsted i højsæsonen, men har du svært ved at få råd, så findes der en række online lån, som du kan overveje. Husk dog altid at gennemgå en låneoversigt forinden, så du får det billigst mulige lån.

Gratis seværdigheder

Bornholm er naturskøn, og minder i meget højere grad om den vilde natur i Sverige og Norge end naturen i Danmark. Derfor er et besøg på Bornholm også en unik naturmæssig oplevelse. 

Tag ud i Paradisbakkerne og rok på rokkestenen. Gå en lang vandretur i Ekkodalen og find ud af, hvad Møller drikker. Tag op til Hammerhus og få et historisk vingesus. Besøg Dueodde og mærk det fineste sand mellem tæerne. Drag ud mod kysten til Helligdomsklipperne og gå langt ind i klippehvælvingen. Og besøg Østerlars kirke og se den smukke, særprægede arkitektur. Alle de nævnte steder indebærer store og unikke oplevelser – og så er de gratis.

Rundkirke

Udflugter 

Du kan også sejle ud til Christiansø og Frederiksø, der ligger 20 km øst for Bornholm – og som dermed er Danmarks østligste punkt. Sejlturen kan være lidt barsk, men den er altid smuk – på samme måde er begge øernes natur også både barsk og smuk. Øerne er et absolut must-try, når du er på Bornholm, og du vil få indblik i et meget lille lokalsamfund og en helt anderledes natur end i resten af Danmark.