bæredygtig livsstil

Hav fokus på en bæredygtig livsstil for en bedre fremtid

n14

I dag har klodens tilstand ændret sig markant. Særligt sammenlignet med de sidste mange år, og det er ikke uden grund. Befolkningsmængden på jorden er fortsat stigende, der kan være mangel på ressourcer i mange områder, mange lever i fattigdom og har svært ved at få tilværelsen til at gå op i en højere enhed. Dette er blot den menneskelige del, men også naturen er presset. Flere dyrearter er truede, og der er risiko for at enkelte vil uddø inden for den nærmeste fremtid. Tilmed smelter en stor del af isen, hvilket har en kæmpe påvirkning på vores klode. For at forbedre de fremtidige vilkår på jorden, så kan du være med til at gøre en forskel. Ved at have større fokus på miljøet i din hverdag, så kan du gøre dit for en bedre fremtid. 

 lev bæredygtigt

Hvordan lever man en bæredygtig livsstil?

Dette spørgsmål kan være svært at forholde sig til, da det er svært at definere en bæredygtig livsstil. Det essentielle omkring en bæredygtig livsstil er dog, at der skænkes flere tanker omkring de daglige valg i en persons liv i henhold til miljøet. Måske benytter du ikke en stor del af din tid i naturen eller har arbejde med fokus på bæredygtighed. Dermed kan det være svært at have fokus på bæredygtighed og miljø i hverdagen, men det er netop her bæredygtighed og miljø ikke må glemmes. 

Hvis du prøver at lede tankerne mod din hverdag, så vil du måske kunne frem til flere ting, som du kunne gøre på en mere miljørigtig måde. Det kan være noget så banalt, som at genbruge dine poser i supermarkedet. Plastik er nemlig en af de helt store syndere omkring i henhold til miljøet. Dette skyldes særligt, at mange plastprodukter bliver smidt i det fri. Udover plastikken, så kan du også med fordel begynde at købe dine produkter med fokus på miljøet. En af de første indsatsområder kunne derfor sagtens være de madvarer, som du indtager i løbet af dagen. Her kan du for eksempel lave en grøn madplan, skære ned på dit kødforbrug og mindske dit madspild.

spis miljørigtigt

En bæredygtig livsstil kan være dyr

En af aspekterne omkring en bæredygtig livsstil er ofte mængden af penge og tid der skal ofres. Bæredygtige valg i din hverdag kan nemlig ofte være dyrere end traditionelle løsninger. Særligt på madposten vil produkterne ofte være dyrere, men samvittighedsfølelsen i forbindelse med køb af bæredygtige produkter er god. Mangler du penge til bæredygtige indkøb i din hverdag, så kan du vælge at låne penge, hvis dit rådighedsbeløb er lavt sidst på måneden.

En bæredygtig livsstil behøver dog ikke altid, at have en indvirkning på din økonomi. Måske rejser du hver sommer sydpå med et fly, men flyrejser er faktisk en af de større syndere i henhold til klimaaftryk. Derfor kan du med fordel afholde din ferie i Danmark, da Danmark har massere af spændende ting at byde på. Vælger du at flyve sydpå, så kan du også prøve på at kompensere for dit CO2-aftryk i forbindelse med rejsen. Dette kunne fx være et plante et par træer i haven eller mindske dit elforbrug.