vindmøller

Bæredygtighed er det nye sort

n14

Det er formegentlig de færreste, som ikke har bemærket, at bæredygtighed er blevet det nye sort – bogstavelig talt. Miljø og klima er blevet trendy, og meget tyder på, at det er en trend, som er kommet for at blive. Det kan imidlertid være svært at følge med, men heldigvis er der masser, du kan gøre for at støtte op om klimaet. 

natur

Købestop?

Vores forbrug er de seneste mange år steget markant, og det lader til at fortsætte i den retning. Vores enorme forbrug stemmer dog ikke overens med den grønne dagsorden, som skriger efter, at vi tænker mere over, hvad vi køber. Det kan du f.eks. gøre ved at tænke over, hvilke ting, du køber. Det kan f.eks. være økologi i supermarkedet og bærer dygtig mode. Men mængden har også noget at skulle have sagt, så bare det at købe mindre er i sig selv en måde, hvorpå du kan støtte op om den grønne dagsorden. Du kan f.eks. udfordrer sig selv med et købestop, hvor du tester, hvor lang tid du kan gå uden at købe unødvendige ting. For at få flere med på vognen, kan du lave det til en konkurrence med dine venner og familie. 

Kollektiv transport

Transport er et andet vigtigt aspekt, når det kommer til klimaet. Selvom der lige så stille er ved at ske en omstilling, når det kommer til sort transport, er der lang vej endnu. Det nemmeste du kan gøre, er at støtte op om den kollektive transport. På den måde sørger du for at udlede mindre Co2 pr person, hvilket er en af de helt centrale problematikker på klimaområdet. I dag er der mange muligheder for kollektiv transport, hvad end det er bus, metro, tog eller at sørge for at bilen er fyldt op, når du f.eks. skal af sted på en længere tur. Jo færre, der kører benzin- og dieselbiler, jo bedre. 

figentræ

Bidrag til naturen

Endelig kan du bidrage til naturen ved helt simpelt at plante mere af den. Naturen har brug for natur, så har du plads til et ekstra træ i haven, er der ingen grund til at holde sig tilbage. Som sagt er naturen utrolig givende og ved at plante et træ, vil du opleve at få masser igen. Det kan f.eks. være i form af de populære figentræer, der udover at være smukke også bidrager med lækre delikatesser. Friskplukkede figener har en vidunderlig smag, og kan bruges til mange forskellige ting. Giv til naturen, og naturen giver igen.