vindmøller

3 ting der gør din hverdag mere bæredygtig

n14

Vi er trådt ind i et nyt årti, hvor der kommer til at være endnu mere fokus på klima og de udfordringer, vi går i møde. Det kræver store beslutninger på et politisk og ledelsesmæssigt plan, men der er altså også en del, man kan gøre som individ. 

Hvis du gerne vil leve en mere bæredygtig hverdag, kan du læse med nedenfor og få tre forslag, som du kan indføre.

solpaneler på tag

Udskift engangsplastik i din husholdning

Der er meget plast, der florerer i hver eneste husholdning. Hvis du gerne vil gøre en forskel, kan du starte med et se på alt det engangsplast, du bruger i hjemmet. 

Skift karklude ud med en hjemmestrikket eller blot en bomuldsversion, som kan vaskes og bruges igen. Du kan ligeledes få nedbrudelige opvaskebørster og -svampe, som kan erstatte dem af plastik.

Køb et godt indkøbsnet og nogle genanvendelige grønsags- og brødposer, så dine ture i dagligvareforretningen også bliver med mindre plast. 

traeboerste

Nedsæt dit forbrug

Et andet godt råd er at nedsætte dit forbrug i det hele taget. Det kræver, at du får et godt overblik over, hvad du bruger dine penge på. Du sparer ikke kun miljøet for unødvendig energi. Din konto vil også have godt af, at dit forbrug bliver mere fornuftigt. 

Du kan lave no-buy-month, hvor du kan køber det allermest nødvendige. Det giver hurtigt en fornemmelse af, hvor meget overskydende og unødvendig luksus vi bruger penge på. 

Derudover kan du også mindske dit madspil ved at lave en ugentlig madplan. Dette giver også ekstra overskud i hverdagen, fordi du får fuldstændigt styr på, hvad der skal laves hver dag. Og så skal der kun handles ind en enkelt dag om ugen. 

Få vedvarende energi med et lån

Hvis du har mulighed for det, kan du installere din egen energikilde i dit hjem. Det kan du blandt andet gøre ved at få solceller på taget eller en vindmølle i baghaven. Det er en større udgift, men du kan heldigvis tage et lån. 

Hvis du er økonomisk presset og evt. er registreret i RKI, har du alligevel mulighed for at tage et lån. Vil du installere vedvarende energi nu? Så lån penge trods RKI. Der er kun få udbydere og renten er høj, så der anbefales selvfølgelig, at du afvikler din forhenværende gæld først.