stofbleer

Stofbleer: Det bæredygtige valg

n14

I hele klimabølgen er der blandt mange ting kommet fokus på vores forbrug af plastik, særligt alt den unødvendige engangsplast, vi bruger og sender direkte videre til forbrænding. Bleer er en af de ting, som hurtigt fylder skraldespanden op. Det er dog i manges liv en forståelig nødvendighed. Derfor kan man tage et kig på stofbleer som en erstatning for engangsbleerne. Der er blevet udviklet en del på området, og de moderne stofbleer er både effektive og funktionelle. 

Læs videre og få et kort indblik i fordele og ulemper ved stofbleerne. Du kan også se med på siden her og læse andre guides om produkter til børn. 

Det er en engangsinvestering

Der er selvfølgelig en forholdsvis stor udgift, når man investerer i stofbleer. Man betaler for alt det, der skal bruges på én gang, og det kan føles som mange penge. Med engangsbleer vil beløbet strække sig over længere tid, hvor bleerne formentlig købes ind lidt af gangen. Der har man dog ikke på samme måde et helt overblik over, hvor meget der egentlig bruges på bleerne. 

Man sparer nemlig penge på den lange bane med stofbleer. Man kan også sagtens købe dem Second Hand, og de ligeledes kan gå i arv fra barn til barn. Så der kan faktisk spares en hel del.

Der skal vaskes noget mere

Bleerne skal jo vaskes rimligt ofte. Afhængigt af hvor mange bleer man har, kan man ende med at vaske hver dag. Med små børn, skal der dog vaskes en hel del i forvejen, så hvad betyder en ekstra vask egentlig? 

Bleernes indhold kan nemt tømmes i toilettet og man kan endda skylle indlæggende inden de ryger til vask. 

Så det er også ret nemt at få dem helt rene igen. Der kan vise sig nogle stædige pletter, men det bedste blegemiddel til stofbleer er faktisk solskin. Læg indlæggene i vinduskarmen eller hæng dem på tørresnoren, så er de så gode som nye.

barn

Der kan være bøvl i starten

Hvert barn er forskelligt, så der er selvfølgelig en tilpasningsperiode. Der findes forskellige modeller og hvert barn an have et særligt behov, hvor én bestemt pasform passer bedre end en anden. Det kan også være et spørgsmål om funktionalitet, hvor en forælder måske har en præference, hvor den ene form er nemmere at bruge. Der kan være, at man gerne vil have all-in-one koncept, eller at man finder ud af, at det er bedst at lægge indlæg i på ens egen måde. Så det kræver noget erfaring, som så betaler sig i sidste ende.