hund og kat

Inkludér dit kæledyr i en bæredygtig hverdag

n14

Vi må alle tænke os om for miljøet skyld. Nogle vælger kødet helt fra, andre holder kødfri-dage. Man kan skære ned på forbruget af hverdagsdimser og købe bæredygtigt, når der skal nyt til. 

Den nye tænkemåde skal også inkluderes overfor vores kæledyr. Et kæledyr synes måske som en lille ting, men her er der også måder, hvorpå du kan optimere bæredygtigheden og din vens helbred og hverdag.

skraldespand

Vælg bæredygtige produkter til dit kæledyr

Der er selvfølgelig stor forskel på, hvilken type kæledyr du har. Hvis man har et lille marsvin, vil det være nødvendigt med mindre foder end ved en hund. Hos et marsvin skal man dog til gengæld muge ud og ordne bur. 

Det vil resultere i en del organisk affald, som man kan overveje at komme af med på en mere bæredygtig måde end at smide det til restaffald. Det samme gælder hundeposerne eller kattebakken. Gå efter miljørigtige produkter til dit kæledyr såsom bæredygtigt kattegrus og genanvendelige hundeposer, så du undgår unødvendigt spild i hverdagen.

Gør plads i budgettet til dit kæledyr

Et kæledyr er ikke gratis, og det er heller ikke gratis at passe godt på dit kæledyr. Der vil være udgifter til mad, pleje, dyrlæge og andre ting, som dit kæledyr vil have brug for gennem dets liv. 

Derfor bør du inkludere udgifter til dit kæledyr i dit budget, så du har helt styr på økonomien. Det mest almindelige kæledyr i Danmark er hunden, og mange er ikke klar over udgifterne, der vil følge hunden resten af dens dage. 

Det er derfor en god idé, at du undersøger udgifterne til et kæledyr, før du investerer i en ny ven.

hund i madskål

Opti Digest Oropharma – Kvalitetsprodukter for din hunds skyld

Hvis du eksempelvis har en hund, kan den have brug for ekstra tilskud. Opti Digest Oropharma er et tilskud, der sikrer en normal fordøjelse og en god tarmfunktion hos din hund. Opti Digest Oropharma er særligt effektivt, hvis din hund har problemer med diarré. 

Produktet sørger nemlig for en optimal tarmflora og giver en stabil afføring. Opti Digest Oropharma kan anvendes, hvis du ved, at din hund kan reagere med urolig mave på stressede situationer. Bliver din hund stresset, når I eksempelvis skal ud at køre eller til konkurrencer, kan du give den Opti Digest Oropharma et par dage før.

Tænk i nye baner

Det er selvfølgelig nemmest bare at tage de billigste produkter nede i supermarkedet, hvis dit kæledyr mangler foder eller andet. Vil du gerne inkludere dit kæledyr i en mere bæredygtig hverdag, kan det dog være nødvendigt at tænke i nye baner. Kan du måske selv lave foder? Eller er det muligt at bage godbidder selv? Kan du finde mere miljørigtige alternativer i andre butikker eller online? 

Lav research og sørg for at være korrekt informeret, så du kan tage gode valg på vegne af dit kæledyr.