en grøn skov

Få mere tid til at dyrke bæredygtighed i hverdagen

n14

Savner du mere tid i hverdagen? Ikke bare tid til at dyrke dine fritidsinteresser, men til at gøre noget godt for miljøet? Flere og flere bliver opmærksomme på den store belastning, vores handlinger har på miljøet. Derfor ønsker mange at gøre deres til, at situationen ikke forværres. Små ting i hverdagen kan være med til at gøre en forskel. Men kun hvis vi gør det i tilstrækkeligt omfang. Her opstår for mange et problem, da de ikke føler, at de har den nødvendige tid i deres hverdag til at gøre den store forskel. Her kan du læse om løsninger, som kan skabe mere tid i hverdagen.  

samle skrald

Lev et grønnere liv 

Der findes en lang række af alternativer til dem, der gerne vil have en grønnere hverdag. Man kan vælge at benytte genanvendelig madopbevaring, eller sørge for ikke at have et unødigt forbrug af plast og andre typer af engangsemballage. Flere vælger også at bruge deres dyrebare fritid på at samle skrald i naturen, eller dyrke deres egen urtehave. 

Men disse ting tager tid. Tid som mange af os ikke føler, at vi har. Men kigger vi nærmere på vores hverdag, så vil flere opdage, at der kan justeres på nogle af dagens mere tidskrævende sysler og forpligtelser.  

afslappet kat

Dine kæledyr behøver ikke lide aflast  

I rigtig mange familier optager kæledyrene en stor del af vores fritid. De skal luftes, fodres og ikke mindst underholdes. Her kan man med fordel vælge en række hjælpemidler, for at skabe lidt mere tid og fokus på de bæredygtige aktiviteter. Med et kradsebræt til kat, eller en hundelem til hunden, så vil man opdage, at dyrene i højere grad kan beskæftige sig selv. På den måde kan familien benytte den overskydende tid til at gå ud i naturen og samle skrald.  

Glem alt om den dårlige samvittighed. Med gode og holdbare løsninger til kæledyrene derhjemme, kan I med god samvittighed bruge en time om eftermiddagen på at rydde op i naturen. Det vil nu også være muligt at dyrke de sunde grøntsager i haven eller passe de mange gavnlige planter, som bidrager positivt til vores naturlige omgivelser.