grøn plante i hånd

Gør din have mere klimavenlig

n14

Vi skal tænke mere over, hvordan vi kan passe på miljøet, så vi alle gør en indsats for at gøre planeten lidt grønnere. Små initiativer i hverdagen er vigtige, og selvom de kan virke som en dråbe i et stort hav, vil de over tid gøre en forskel.

Der er mange områder i hverdagen, som man kan sætte ind på. Man skal starte et sted og dette sted kunne være i din have.

Læs med her og på tips til, hvordan du gør din have lidt mere klimavenlig.

forårsspirer

Tænk over hvilke maskiner du bruger i haven

Hvis du har en have, som kræver meget pasning og pleje, vil du sikkert eje en del havemaskiner, såsom plæneklipper, hækkeklipper, kantklipper, plænelufter osv.

Hvis du vil have god samvittighed og passe på din have med omtanke for miljøet, er det allerbedste at vælge haveredskaber, som udelukkende er drevet af dit eget knofedt. Det kan dog blive en hård og langsommelig affære, særligt når græsset og hækken skal klippes.

Du kan dog tænke over, om der er nogle af dine motordrevne redskaber, du kan undvære. Batteri- og eldrevne motorer er at foretrække, hvis du skal vælge. En robotplæneklipper er et godt eksempel på en miljøvenlig plæneklipper.

Benzindrevne motorer er nogle af dem, der sviner mest og skal undgås i en klimavenlig have. De larmer også meget mere end de eldrevne, så naboerne vil helt sikkert også foretrække en grønnere udgave af en motor.

blomstertræ

Gør dine bede grønnere

Ikke kun grønnere i farven, men også for klimaet. Når du skal lave dine bede vil det være en god ide at tænke over, hvilke produkter du vælger. Jorden i dine krukker og bede kan købes økologisk og gødningen kan også vælges i en mere klimavenlig version.

I stedet for at bruge kemikalier for at undgå ukrudt, kan du dække jorden med et naturligt bunddække, så du slipper for at skulle luge ukrudt og samtidig gøre det på en klimavenlig måde. Bunddække kan fås til både sol, skygge og surbundsbed og vil pryde smukt i bunden af alle bede. Det er derfor både praktisk og flot for øjet.