Bæredygtighed

Gør dine vaner mere bæredygtige i dette årti

n14

Nu er vi efterhånden ved at have indset, at et nyt årti er startet. Det er nok også gået op for mange, at vi i dette årti er nødt til at tænke endnu mere på bæredygtighed, hvis vi skal behandle jorden godt. Men hvordan gør man lige det der med bæredygtighed, hvis man har en masse ikkebæredygtige vaner? Herunder kommer to bud på bæredygtige vaner, der burde være rimeligt overskuelige at få ind i sin hverdag.

Elbiler

Tag elbilen i stedet for benzinslæden eller dieselhakkeren

Nogle bæredygtige råd går på, at man bør skifte bilen ud med offentlig transport. Dette er også en mere bæredygtig måde at rejse på i mange sammenhænge. Det kan dog virke meget uoverskueligt for nogle mennesker at skulle tage offentlig transport i stedet for bil. Det passer måske dårligt med afgange og tager meget længere tid. 

For disse mennesker kan et mere overskueligt råd måske være at anskaffe sig en elbil og køre i den i stedet for. Elbiler kører, som navnet antyder, på strøm, og dét er muligt at producere på en mere bæredygtig måde end benzin og diesel. Dermed kan man altså argumentere for, at elbiler er mere bæredygtige end de andre.

Det bliver efterhånden også muligt for flere og flere at køre i elbiler. Der kommer flere på markedet i forskellige prisklasser, og det bliver nemmere og nemmere at få strøm til el biler – både hjemme og rundt omkring i landet. Hvis du ikke er så meget til offentlig transport, er en elbil altså et godt alternativ.

Mad

Bliv bedre til at undgå madspild

I Danmark er det måske ikke så tydeligt, at jordens ressourcer bliver brugt for hurtigt, men det kan man mærke i andre lande, hvor der ikke er lige så nem adgang til ressourcerne. Hvis vi bliver ved med at forbruge for meget, slipper ressourcerne op – og det er ikke bæredygtigt.

Derfor kan man med fordel begynde at fokusere mere på at undgå madspild. Dette kan man bl.a. gøre ved at sørge for at opbevare maden korrekt, sørge for at spise sine rester, inden de bliver for gamle og lade være med at købe mere ind, end man kan få spist. Der findes masser af guides og inspiration til, hvordan man gør disse ting. Start stille og roligt, og du vil finde ud af, at meget af det er ret overskueligt at få ind i sin hverdag.

God fornøjelse med din nye og mere bæredygtige livsstil.